Lagt på is: Kunstgressbanen utenfor Domus Athletica ved Blindern skulle vært en helårsbane. Men frost og snø blir liggende på grunn av undervarme som ikke fungerer, og ingen vil fikse feilen på varmeanlegget.

Helårsbane vinterstengt – igjen

SiO investerte 12 millioner i kunstgressanlegg, men mangler penger til reparasjon. – Vi mister treningstid, fortviler OSI Fotball.

Publisert Sist oppdatert

I år som i fjor holder kunstgressbanen utenfor Domus Athletica ved Blindern vinterstengt. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) eier anlegget, som kostet 12 millioner kroner å bygge i 2008.

Universitas meldte i november 2011 at banen måtte stenge på grunn av en alvorlig feil på varmeanlegget. Denne feilen er ennå ikke reparert.

Satt på sidelinja

Etter at feilen ble oppdaget, klaget SiO den inn for leverandøren, Syntec AS. På grunn av en avtale som gjorde det vanskelig å avklare ansvarsforholdet, er dialogen nå avsluttet.

– SiO utreder nå ulike måter å utbedre eller utnytte arealene til studentenes beste på lengre sikt, sier kommunikasjonsdirektør i SiO, Nina Langeland.

Ifølge henne vil det koste flere millioner å fikse de tekniske feilene ved banedekket.

Ingen støttepasninger

I fjor vinter fikk Oslostudentenes idrettsklubb (OSI) penger fra SiO for å kunne tilby alternative treningstilbud gjennom vinteren. I år får ikke OSI-lagene noe støtte.

– Ingen økonomisk støtte brøyt med tidligere års praksis og gjorde at OSI Fotball på svært kort tid måtte finne alternative treningsmuligheter. Samtidig måtte vi framskaffe de cirka 100 000 kronene som blir avkrevd for baneleie andre steder, sier Alexander Bø, styreleder i OSI.

OSI er den største idrettsklubben som disponerer banen, og bare derfra er det over 200 studentmedlemmer som nå står uten treningstilbud på vinteren. For fotballagenes del betyr den stengte banen en fordobling av gruppas totale utgiftsnivå, ifølge Bø.

– Dessuten har lagene langt mindre treningstid, og de har mistet hjemmebanen sin, legger han til.

Prøver å spille på lag

Ifølge Langeland har SiO vært i dialog med idrettslagene siden i sommer for å se på alternative løsninger og opprettholde aktivitet i perioden banen er stengt.

– Hvorfor gir ikke SiO økonomisk kompensasjon i år?

– Vi varslet tidlig om at banen ville bli stengt i snøperioden, og utvidet også innetilbudet for de berørte idrettslagene. Utover dette har vi ikke noen kompensasjon, og alle som har betalt medlemskap i Studentidretten har et bredt tilbud de kan benytte seg av, sier Langeland.

Vil utnytte bakrommet

OSI etterlyser en løsning på problemene, og har forsøkt å sparke ballen over til Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT).

– VT har et idrettspolitisk dokument som ble behandlet på forsommeren, men kunstgressbanen ble ikke nevnt, heller ikke i det videre arbeidet, sier styreleder Bø.

VT-leder Tone Vesterhus forteller at de ennå ikke har tatt stilling til hva de vil gjøre med den stengte banen.

– Jeg mener at VT bør, hvis det blir aktuelt i SiO, se på andre måter vi potensielt kan utnytte den store tomta. Det er ikke gitt at det skal være kunstgressbane der til enhver pris, sier hun.

Powered by Labrador CMS