Idrettsglede: OSI Herrer 1 spiller kamp mot Manglerud Star på kunstgressbanen ved Domus Athletica. Dersom SiO bygger boliger her, vil flere studentidrettslag miste hjemmebanen sin.

Politikerne er kritiske til SiOs byggeplaner

Frps forslag kan redde kunstgressbanen ved Domus Atlethica

Publisert Sist oppdatert

– Nye idrettsareal må stå ferdige før gamle kan fjernes for å få plass til nye boliger.

Det er ordlyden i Camilla Wilhelmsens (Frp) forslag som ble fremmet og vedtatt på finanskomiteens møte på onsdag. Både Frp og MDG er skeptiske til SiOs planer om utbygging.

Vil du lese mer om konflikten mellom idrett og utbygging? - SiO tar livet av studentidretten

Trenger politisk flertall

Universitas har tidligere fortalt hvordan SiO vil bygge studentboliger der kunstgressbanen ved Domus Athletica ligger i dag. Boligbyggingen kan bety slutten for en rekke idrettslag i Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI).

Wilhelmsen understreker at Frps forslag gjelder for kommunale baner og ikke for private aktører som SiO. Samskipnaden er likevel avhengig av politisk flertall i bystyret for å kunne bygge studentboliger på kunstgressbanen. Forslaget til Frp har satt saken på bystyrets agenda.

Skal grønt- og friområder bygges ned, bør det presenteres et tilsvarende alternativ av samme kvalitet

Harald Nissen, bystyrepresentant for Miljøpartiet De Grønne

Ikke hørt om saken

Til tross for at partiene ikke har diskutert innad hvilket standpunkt de vil ta når det gjelder SiOs utbygging, er flere kritiske.

Harald Nissen, bystyrepresentant for Miljøpartiet De Grønne mener det vil bli vanskelig å godkjenne SiOs utbygging uten et alternativ til den eksisterende kunstgressbanen.

– Skal grønt- og friområder bygges ned, bør det presenteres et tilsvarende alternativ av samme kvalitet, sier han.

Bystyrerepresentant for Høyre, James Stove Lorentzen, påpeker imidlertid at SiO er en privat aktør.

– I utgangspunktet mener vi at private må få muligheten til å prioritere bruk av egen eiendom. Samtidig er det et behov for å opprettholde idrettsannlegg og grønne områder, sier han.

Les også: En uvanlig allianse kan stoppe byggingen på Domus

Kommunalt ansvar

Styreleder i SiO, Tone Standal Vesterhus, påpeker at man må skille mellom kommunalt ansvar og SiOs ansvar.

– Vår primæroppgave er å bygge studentboliger, ikke kunstgressbaner. I tillegg er det viktig at de som skal bestemme setter seg ordentlig inn i denne enkeltsaken, da det er en vesentlig forskjell på denne banen og kommunale idrettsbaner, sier hun.

Powered by Labrador CMS