REKORDLAV AKTIVITET: Fridtjof Sæther, leder av Clubstyret til Studentersamfundet Chateau Neuf, mener seine budsjetter har gitt rekordlav aktivitet.

Seine budsjetter skaper problemer

Chateau Neuf har ikke klart konsertprogrammet før langt ute i vårsemesteret, fordi ingen kan fortelle dem hvor mye penger de får.

Publisert Sist oppdatert

Studentskipnaden og studentforeningene får først vite hva de har å rutte med i 2006, tidligst én måned ut i semesteret. Dette kommer av at søknadene til Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) først skal behandles av SiOs hovedstyre i desember, og deretter tas opp i Velferdstinget i januar.

Fridtjof Sæther, leder av Clubstyret til Studentersamfundet Chateau Neuf, forteller at de sene budsjettene fra SiO skaper store problemer for deres aktivitet:

– Det er vanskelig å planlegge aktivitet fordi vi ikke får vite hvor mye penger vi har til disposisjon før ute i april. Dette medførte blant annet en rekordlav aktivitet våren 2005, sier Sæther.

Han forteller at de ikke booket et eneste band fra slutten av oktober 2004 til nyttår på grunn av uforutsigbarhet rundt budsjettene. Dermed hadde de så godt som

ingenting på programmet før slutten av februar 2005. Sæther regner med at omtrent de samme problemene vil oppstå i 2006.

– Det hadde vært mye gunstigere for oss om budsjettene hadde vært behandlet tidligere. Vår aktivitet er helt avhengig av økonomisk sikkerhet.

Inge Carlén, leder av Velferdstinget, mener det er trist at kulturstyret, studentmediene og Studentparlamentet først får oversikt over sine budsjetter et stykke ute i semesteret.

– Det er problematisk at foreningene ikke vet hva de mottar før langt ute i

januar, man kunne kanskje pushet frem vedtaket et par uker eller en måned,

sier Carlén.

Velferdstinget vil diskutere en mulig nødløsning på neste møte.

– Et av flere forslag går på å gi Velferdstingets arbeidsutvalg fullmakt til å foreta nødvendige endringer i Velferdstingets budsjett hvis SiOs hovedstyre skulle foreslå kutt. Eventuelt holde et ekstraordinært velferdstingsmøte i desember eller januar, sier Carlén.

Christoffer Wiig, leder av SiOs hovedstyre, gir imildertid statsbudsjettet skylden for at de vedtar budsjettet så sent som i desember.

– Det er uheldig at foreningene ikke får svar på budsjettet før langt ute i

januar, men det er ikke mulig å vedta et budsjett før statsbudsjettet er på

plass.

Powered by Labrador CMS