Enighet om nytt arbeidsutvalg i Studentparlamentet: Runa Kristine Fiske blir ny leder

Etter forhandlinger mellom listene i Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO) tirsdag kveld ble det klart at Runa Kristine Fiske tar over som leder etter Christen Andreas Wroldsen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig glad for at de vil gi meg denne tilliten. Det er utrolig stas og en stor ære å få lov til å representere studentene ved UiO i året som kommer, dersom valget på torsdag går som forventet, sier Runa Kristine Fiske til Universitas.

Det formelle valget skjer på torsdag, men under forhandlinger mellom listene tirsdag kveld ble de enige om et nytt arbeidsutvalg. Fiske var eneste kandidat til ledervervet.

Les også: Derfor stiller hun som leder

Dette blir arbeidsutvalget

Med seg i arbeidsutvalget får hun nestleder og kommunikasjonsansvarlig Linnea Barberini og studie- og læringsansvarlig Karl Oskar Lie Bjerke. Jørgen Hammer Skogan og Benedikte Espeland blir studentrepresentanter til universitetsstyret.

Fiske har en bachelor i utviklingsstudier ved UiO og har tidligere vært leder i A-lista. Hun har sittet to år i Studentparlamentet og et år i Velferdstinget.

Fikk du med deg at det var rekordlav oppslutning ved årets studentvalg? – Det kunne vært mye verre

Lite konkurranse

Hun har lyst til å være en åpen leder og beskriver seg selv som tålmodig og tilpasningsdyktig. Sistnevnte tror hun kommer spesielt godt med under koronapandemien.

Hun tror også koronakrisen har mye av skylden for at det var få som stilte til valg – seks studentpolitikere stilte til fem verv i arbeidsutvalget i år.

– Tyder det på for lavt engasjement for studentpolitikken?

– Jeg tror det er veldig sammensatt. Man ser over hele landet at det er mindre konkurranse om vervene i studentpolitikken i år, og man kan anta at det har noe med koronasituasjonen å gjøre. Det har nok mye med uforutsigbarheten mange studenter kjenner på, å gjøre, sier hun og legger til:

– Det kan også ha noe å gjøre med at vi må markedsføre oss enda mer.

Fikk du med deg denne? Slik påvirker koronapandemien høstsemesteret

Powered by Labrador CMS