BLÅEST PÅ UNIVERSITETET: Blå Liste ved (f.v.) Svein Helge Hanken, Sigve Reme Sand, leder Dag Josef Foss Alsvik og Karianne F. Aa. Lundgaard ønsker en bedre studiehverdag på jussen

Et annerledes Høyre-alternativ

Blå Liste er et alternativ til Moderat Gruppe, men strekker seg lengre til Høyre. Nå skal de gå i bresjen for å bedre jusstudentenes innflytelse i Studentparlamentet.

Publisert Sist oppdatert

Studentpolitikk ved UiO:

  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg finner sted 23. - 26.april.
  • Disse kan du stemme på: Grøn Liste, Blå Liste, Sosialdemokratene, Moderat Gruppe, Venstrealliansen, Fakultetslistene og Liberal Liste.

Blå liste går inn for følgende saker:

  • Videooverføring av forelesninger på Internett.
  • Bedre kantinetilbud på Domus Nova og midtbygningen.
  • Døgnåpne lesesaler.
  • Bedre tilrettelegging for utenlandsstudier.

– Blå Liste er en jussfraksjon, og vi skal gjøre jusstudentenes hverdag bedre, sier leder i Blå Liste (BL), Dag Josef Foss Alsvik, og forteller at i motsetning til Moderat Gruppe er BL formelt tilknyttet Høyre.

– Høyrepolitikk er altså fundamentet i vårt program. Mangfold og en lettere studiehverdag er noen av våre viktigste saker, sier Alsvik.

Blå Listes fire hovedsaker vil i følge Alsvik gi en lettere studiehverdag, som videopptak av forelesninger på Internett, bedre kantine på Domus Nova og i midtbygningen, samt døgnåpne lesesaler og bedre tilrettelegging for utenlandsstudier.

– Det er jo montert en del utstyr i forelesningssalene, det eneste som mangler er kameraer og et opplegg for distribusjon. Vi må finne en løsning som er mest mulig hensiktsmessig, men vi har ikke diskutert dette med ledelsen ennå.

For å få til døgnåpne lesesaler mener Alsvik man bare trenger låsetilgang, fordi de fleste lesesalene har kortlås.

– Når det gjelder veiledningen til utenlandsstudier, må den bli bedre. Det er viktig at studentene får bedre informasjon og mer hjelp i søkeprosessen. Den veiledningen vi har nå holder rett og slett ikke mål, sier Alsvik.

– Fleksibilitet i studiene vil gi mulighet til å få mer ut av hvert enkelt studium. Derfor er videoopptak av forelesninger en viktig sak for oss. Dette vil lette hverdagen for veldig mange studenter. Av og til må man jo jobbe, eller man er bortreist eller er syk.

Powered by Labrador CMS