SKUFFET: ISU-medlem Lorena Ruiz Marcos og ISU-leder i Norge, Eton Williams, er skuffet over å ikke ha fått informasjon på engelsk. Studentparlamentets leder Lina Johanne Strand legger seg flat.

– Føler oss ekskludert

Studentparlamentet sendte ut felles e-post til studentmassen angående studentparlamentsvalget, men glemte å oversette innholdet til engelsk.

Publisert Sist oppdatert

– Det er irriterende at slikt kan skje. Vi føler oss ekskludert. Dette kan bidra til at internasjonale studenter ikke stemmer, sier Lorena Ruiz Marcos.

Hun er medlem av International Student Union (ISU), og reagerer kraftig på at informasjonen om studentparlamentsvalget (SP), som ble sendt på e-post til hele studentmassen ved Universitetet i Oslo (UiO), ikke forelå på engelsk. Marcos mener det burde være en selvfølge at informasjon kommer ut på engelsk, og frykter at den mangelfulle oversettelsen vil svekke valgdeltakelsen blant internasjonale studenter.

Hun er ikke særlig imponert over måten de politiske listene har valgt å promotere seg overfor internasjonale studenter.

– Jeg kan ikke stemme hvis jeg ikke har nok informasjon om hva de politiske listene står for. Det virker som om de ikke er interessert i oss som velgere, sier hun.

– Ansatt en oversetter

Leder av ISU Norge, Eton Williams, er også skuffet over denne glippen. Han mener universitetet i sin helhet må ta lærdom av dette.

– Universitetet gjør en god jobb på mange områder, men må bedre rutinene i sin informasjonsformidling til internasjonale studenter. Jeg oppfordrer universitetet til å ansette en person som kan jobbe konkret med dette informasjonsarbeidet for å unngå at slikt skjer igjen.

Guri Vestad, Seksjonssjef for internasjonalisering av studier ved UiO, mener at SP generelt gjør en god jobb for internasjonale studenter.

– Vi samarbeider godt med Studentparlamentet om situasjonen for internasjonale studenter, men det er leit at det glapp for dem i denne saken. Vi kan heller ikke bestemme hvordan Studentparlamentet skal drive sitt informasjonsarbeid, men bistår så godt vi kan, sier Vestad.

– Pinlig

– Dette er rett og slett en glipp, og vi beklager det veldig, sier leder i SP, Lina Johanne Strand, som har bedt Seksjon for internasjonalisering av studier å sende ut en engelsk versjon.

Strand påpeker at SP gjør mye positivt for å inkludere internasjonale studenter, men synes det er pinlig å gjøre en slik feil midt i valget.

Powered by Labrador CMS