BLÅ LISTE: Dag Josef Foss Alsvik. Foto: Brian Olguin

Arbeidsutvalgkandidatene fra fraksjonene

Hvem skal du stemme på?

Fraksjonene som stiller til valg svarer på fem viktige spørsmål hver.

Publisert Sist oppdatert
VENSTREALLIANSEN: Sigrid Hvidsten. Arkivfoto: Robin Røkke Johansen
FAKULTETSLISTENE: Heine Skipenes. Foto: Robin Røkke Johansen
VENSTREALLIANSEN: Thomas Tallaksen: Robin Røkke Johansen
GRØNN LISTE: Signhild Samuelsen. Foto: Robin Røkke Johansen
LIBERAL LISTE: Erling Hillestad. Foto: Robin Røkke Johansen

1. Hvordan vil studentene konkret merke at deres fraksjon er valgt inn?

2. Har din fraksjon noen konkrete tiltak for å øke den lave valgdeltakelsen?

3. Hva bør regjeringen prioritere i forhold til studenter i neste statsbudsjett?

4. Hvordan vil din fraksjon prioritere mellom internasjonal politikk og lokal studentpolitikk?

5. Hvorfor bør studentene stemme på akkurat din fraksjon?

Blå liste (ved Dag Josef Foss Alsvik)

1. Vi er et nytt alternativ og vil tilføre noe nytt. Vi kommer til å ha en god dialog med studentene.

2. Vi skal vise at vi er opptatt av studentenes velferd.

3. Regjeringen bør prioritere høyere utdanning. Det gjør de ikke i dag. Det er et klart behov for mer penger til forskning og undervisning.

4. I forhold til utenlandsstudier for oss på jussen, føler vi oss motarbeidet. Vi får dårlig veiledning og informasjon. Systemet er for vanskelig, og dette må vi gjøre noe med. Her hjemme vil vi fortsette å jobbe for en enklere arbeidsdag for studentene.

5. Stem på oss fordi vi er et annet alternativ enn det som eksisterer. Vi er en frisk pust som driver god høyrepolitikk.

Fakultetslistene (ved Heine Skipenes)

1. Studentene vil merke at vi er synlige på fakultetene. Vi har god kontakt med alle som sitter i utvalgene nedover i systemet, og mener det er viktig å ta i bruk de publiseringskanalene vi har tilgang til.

2. Valgdeltagelsesspørsmålet er vanskelig. Det er viktig å komme ut til studentene, og få fram studentenes syn. At studentene har mye makt er viktig å få fram, og det må Studentparlamentet opplyse studentene om. «Lunsjpraten» må settes fram på dagsorden.

3. Heltidsstudenten bør regjeringen prioritere. Arbeidserfaring er viktig, men denne bør være relevant for utdanningen, ikke en jobb du trenger kun for å overleve. At studenter også får stipend i juni, er også viktig. Det er flere som har eksamener til langt ut i juni.

4. Vi har det største fokuset på lokale studenter. En hovedsak er at studentene alltid er viktigst. Vi skal ikke være en organisasjon med ideologiske fakler slik andre organisasjoner er.

5. Studenter skal stemme på oss fordi vi er best. Vi jobber godt for studentenes beste. Vi kan fakultetene best. Helhetlig er vi godt inne i systemet, og vi vet hva studentene vil.

Grønn liste (ved Signhild Stave Samuelsen)

1. Vi jobber med å få mer frukt og grønt i kantinen, og at lesesalsplasser skal være lengre oppe, spesielt i eksamenstider. Samtidig skal færre eksamener bli avviklet på lesesalene. Vi ønsker også å øke kapasiteten på studenthelsetjenesten.

2. Vi har ingen konkrete tiltak. Generelt vil vi se på hvordan parlamentet fungerer. Vi er ikke helt sikre på hva som gjør at valgdeltakelsen er så lav som den er, men det må jo være en feil et sted.

3. Regjeringen bør prioritere studiefinansiering slik at det faktisk er mulig å studere på heltid og at regjeringen skal gi mer til forskning. Det er helt på trynet at de nå sist ikke ga mer til forskning og utdanning, de bør gjøre det ved neste statsbudsjett.

4. Ja takk, begge deler! Jeg ser ikke noe problem med å jobbe for begge deler. Den ene går ikke på bekostning av den andre.

5. Studentene bør stemme på oss fordi vi har saker som betyr noe for folk flest. Vi arbeider aktivt for å bedre studentenes hverdag. De som ser på universitetet som en helhet bør stemme på oss.

Liberal liste (ved Erling Hillestad)

1. Vi vil konkret sende ut e-post til alle studentene på medisin. Samtidig vil vi arbeide for å bedre forholdene for utvekslingsstudenter og minoritetene på medisin. Vi skal sørge for at alle vedtak som fattes skal følges opp. Studentparlamentet bør gjøre et synlig vedtak hver måned.

2. For å øke valgdeltakelsen vil vi gå rundt på alle forelesningene og tale vår sak. Det er viktig med direkte kontakt. Vi burde også egentlig ha begynt tidligere med valgkampen, hengt opp plakater slik det ble gjort i fjor.

3. Regjeringen bør arbeide for å forbedre studiefinansieringen, vi på medisin er stort sett heltidsstudenter, og trenger sårt en god finansiering.

4. Vi vil prioritere lokalpolitikken. Men internasjonalt er vi opptatt av miljøpolitikk, fair trade og direkte studentsamarbeid.

5. De bør stemme på oss fordi vi vil konsentrere oss mer om saker enn «redd-verden-politikk». Vi vil ha fokus på medisinstudentene, og er den eneste ikke-sosialistiske fraksjonen på medisin.

Moderat Gruppe (ved Lene Camilla Westgaard)

1. Vi ønsker å bruke Studentparlamentet til å gjennomføre konkrete saker lokalt, og jobbe for konkrete saker nasjonalt. Vi ønsker ikke å kaste bort tiden på luftige ideologiske avhandlinger, men gjøre noe konkret for studenter ved UiO.

2. Vi vil først og fremst jobbe for at parlamentet faktisk får gjennomført saker som betyr noe for deg og meg som studenter. Studentpolitikerne kan ikke kreve at studenter skal bruke stemmeretten sin om vi faktisk ikke utgjør noen forskjell for studentene.

3. Først og fremst må den rød-grønne regjeringen bevise at de faktisk bruker studentene som noe mer enn en salderingspost! Studenter er ikke et hvileskjær, men hele Norges fremtid! Regjeringen må tilbakeføre det store kuttet innenfor sektoren i siste statsbudsjett, og satse på forskning og utdanning. Noe annet vil være skandaløst!

4. Moderat Gruppe vil jobbe for studentene ved Universitetet i Oslo, her hvor vi har mulighet til å påvirke og få gjort studiehverdagen bedre for hver enkelt student.

5. Fordi vi setter studentene i sentrum. Når du er ferdig som student ved UiO står det stemplet «dyktig og attraktiv arbeidstager» i pannen din.

Sosialdemokratene (ved Torkel Nybakk Kvaal)

1. Studentene vil merke at vi er valgt inn ved at vi har stort fokus på å få tilbake to sensorer. Samtidig vil vi jobbe for at kantinene skal være søndagsåpne i eksamenstider og at barnehageplassene skal bli flere. Det er ikke ønskelig at det å ha barn skal sees på som et hinder for å ta høyere utdannelse.

2. Vi vil jo selvfølgelig gjøre vårt beste for å være synlige på campus. Vi må være flinkere til å være der folk er. Det er jo mange man ikke når ut til.

3. Regjeringen bør indeksregulere studiefinansieringen. Samtidig bør regjeringen jobbe for flere studentboliger, samt gi tilbake fjorårets kutt i budsjettet og øke det ytterligere. Særlige tilskudd til helsetjenesten er en viktig kampsak for oss.

4. Lokalpolitikken er alltid viktigst. Konkret vil vi jobbe med like rettigheter for alle studenter, også utenlandske studenter i Norge, og norske studenter i utlandet.

5. Studenter bør stemme på oss fordi vi gjennom lange perioder har vist at vi er stabile. Vi har fått gjennomslag for flere saker, og plasserer oss klart på studentenes side. Med en regjering som er utgått av samme grunnbevegelse som oss har vi gode kontakter innad i regjeringspartiene.

Venstrealliansen (ved Sigrid Hvidsten)

1. Studentene vil merke oss ved at vi vil arbeide for å fjerne obligatorisk undervisning i ikke-praktiske fag. Samtidig vil vi sette stort fokus på gravides, uføres og andres rettigheter.

2. For å nå flere velgere må man breiere ut. Det er mye kompiskultur i studentpolitikken, dette skaper en intern og lukket kultur som gjør det vanskelig å drive eksternt arbeid. Vi må ut av Blindernbobla, det er ikke her avgjørelsene tas.

3. Det er jo et problem at hver gang vi studenter sier vi har dårlig råd, får vi beskjed om at studiefinansieringen er økt. Men denne økte studiefinansieringen går jo mest til utenlandsstudier. Det er derfor viktig at regjeringen deler opp disse postene i statsbudsjettet, slik at man klart kan se hva som går hvor.

4. Når det gjelder internasjonal mot lokal studentpolitikk, handler det ikke om enten eller. Vi vil jo fremme internasjonal solidaritet, men det handler like mye om oss her hjemme som de der ute.

5. Stem på oss fordi vi er den råeste gjengen. Fordi vi faktisk skiller oss ut på det internasjonale, og fordi vi er mest i media. Vi er mest synlige. Vi er også mest aktive, har flest nye mennesker og er et hakk tøffere enn alle de andre fraksjonene.

Navn: Heine Skipenes

Verv: Leder*

  • Fraksjon: Fakultetslistene

Tre viktigste saker:

1. Jobbe med å legge til rette forholdene for at heltidsstudenten skal kunne eksistere.

2. Lage/bygge flere lesesaler, og sørge for at de eksisterende ikke blir brukt som eksamenslokaler.

3. Internasjonalisering av studier.

Navn: Signhild Stave Samuelsen

Verv: Internasjonalt ansvarlig*

  • Fraksjon: Grøn Liste

Tre viktigste saker:

1. Internasjonalisering av studier.

2. Videre arbeid med Bologna-prosessen.

3. Internasjonalisering i EU knyttet til Tjenestedirektivet.

Navn: Thomas Tallaksen

Verv: Universitetsstyret*

  • Fraksjon: Venstrealliansen

Tre viktigste saker:

1. Et åpent og fritt universitet. Et universitet tilpasset alle, både i læringsformer og tilgjengelighet, og et forskningsmiljø som er uavhengig av private sponsorer.

2. Følge opp finansieringsmodellen og drive skadebegrensning. Fag med få søkere er også viktig å beholde.

3. Radikal kjønnskvotering på fag med skjev kjønnsfordeling.

Moderat gruppe og Sosialdemokratene hadde ikke avgjort hvilke kandidater som stiller til arbeidsutvalgsverv da Universitas gikk i trykken. Blå Liste og Liberal Liste stiller ikke med kandidater til arbeidsutvalgsverv.

Powered by Labrador CMS