BORGERLIGE OG BESTEMTE: Moderat Gruppe, her representert ved Camilla Strandskog og Per Øyvind Voie, er lei av slappe forelesere. Nå vil de sprøyte inn nytt blod i forelesningsmiljøet.

– Send professorer på kurs

Moderat Gruppe er lei av professorer som ikke evner å formidle kunnskapen sin. Nå krever de forelesere som makter å engasjere studentene sine.

Publisert Sist oppdatert

Studentpolitikk ved UiO:

  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg går av stabelen 23.-26. april.
  • Disse kan du stemme på: Grøn Liste, Sosialdemokratene, Moderat Gruppe, Venstrealliansen, Fakultetslistene, Liberal Liste og Blå Liste.

Moderat Gruppe går også inn for følgende saker:

  • Mindre obligatorisk undervisning.
  • Universell utforming.
  • Internasjonalisering, med lett tilgjengelighet og relevante muligheter til å studere i utlandet.

– Vi stiller sterke krav om bedre undervisning, sier representant for Moderat Gruppe (MG) ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, Per Øyvind Voie.

Både han og representant fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Camilla Strandskog, er helt ferske i studentpolitisk sammenheng, og med denne hjertesaken lanserer en av Studentparlamentets (SP) eldste fraksjoner sitt kandidatur til studentparlamentsvalget 2007. MG anser seg selv som den eneste borgerlige fraksjonen, og kjemper i følge dem selv kontinuerlig for studentenes rett til å selv bestemme over sin egen studiehverdag.

Uengasjert undervisning

Voie mener at professorene er for dårlig til å formidle det de selv forsker på.

– For at studenter skal kunne utvikle og engasjere seg er de avhengig av dyktige forelesere. Slik det er i dag opplever vi at altfor mange ikke evner å gjøre seg forstått. En løsning på dette er å sende professorer på kurs for å lære undervisningsteknikker, sier han.

– Innspill fra andre krefter er heller ingen dårlig idé, sier Strandskog.

Hun forteller at mange forelesere benytter seg av ikke-oppdaterte Powerpoints, mens man i andre tilfeller kan oppleve en foreleser som har skrevet halve pensum selv. Hun stiller spørsmålstegn ved hvor det kritiske blikket blir av.

– I tillegg er mye av undervisningen foreldet, sier Voie, som derfor tror man ville hatt godt av å hente inn ekstern hjelp for å kunne se forskningen i nytt lys.

Studentrelatert arbeid

Voie mener SP først og fremst må jobbe med saker der de har reell innflytelse.

– Fokuset må i hovedsak være på studentrelaterte saker. Alt som omhandler Tjenestedirektivet og utenrikspolitikk generelt bør komme i annen rekke, forteller han, og retter dermed et spark mot Venstrealliansen, og en stor del av deres politiske engasjement.

Strandskog forteller at MG ønsker at studentene skal ha større interesse og tilknytning til SP.

– For å øke valgdeltagelsen må man jo jobbe med saker som faktisk angår studentene.

Støtter studentforeningene

MG vil også satse mer på studentforeninger. Ambisjonen er å øke den økonomiske støtten med det dobbelte fra det den er i dag.

– Nye studenter på universitetet har ofte problemer med å orientere og tilpasse seg en ny hverdag. Mange av studentforeningene er veldig dyktige til å gi studentene et trygt og sosialt miljø, sier Strandskog.

– Så hvorfor skal man stemme på Moderat Gruppe?

– Vi ønsker et universitet som er universelt utformet, og vi vil fjerne obligatoriske oppgaver slik at du selv legger frem ditt eget løp frem mot eksamen.

Powered by Labrador CMS