ØNSKER MER NÆRINGSLIV: Studentpolitikerne i Moderat Gruppe.

– Slipp næringslivet til

Moderat Gruppe (MG) ønsker mer forskningssamarbeid mellom UiO og næringslivet. Studentparlamentsvalgkampen er i gang.

Publisert Sist oppdatert

Studentpolitikk ved Universitetet

  • Moderat Gruppe beskriver seg selv som det eneste borgerlige alternativet blant «partiene», eller fraksjonene, i Studentparlamentet.
  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker for studenter overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg, der studentene gir sin stemme, går av stabelen i månedsskiftet mars/april.
  • Disse kan du stemme på: Moderat Gruppe, Sosialdemokratene, Venstrealliansen, Fakultetslistene, Karl Johanslista, Grøn Liste og Morbus Medicus.
  • Frem mot valget vil Universitas presentere fraksjonenes kampsaker.

– For å få mer ressurser til forskning og til å heve kvaliteten på undervisningen, må UiO inngå et tettere samarbeid med det private og næringslivet. Målet må være ti prosent ekstern finansiering innen 2010. I dag kommer kun én prosent fra næringslivet, sier politisk nestleder for MG, Marianne Torp.

Og med dette valgflesket har skuddet gått for kampen om studentenes stemmer til vårens Studentparlamentsvalg, som går av stabelen i månedsskiftet mars/april.

Må tenke nytt

– Universitetet må våge å tenke nytt, sier Kjartan Allmenning, parlamentarisk leder i MG.

Moderat gruppe mener at et tettere forskningssamarbeid med det private og med bedrifter skal gjøre det mer attraktivt for næringslivet å gi gaver og forskningsmidler til UiO.

– Gjennom økt samspill mellom universitetet og andre institusjoner kan UiO gå i bresjen for å få opp forskningsinnsatsen i hovedstadsregionen. På sikt vil dette skape det UiO selv har satt som mål; nemlig å bli et av de beste universitetene i Europa, sier Allmenning, som mener UiO må være mer enn bare en høyborg for akademisk utdanning:

– UiO må også hjelpe studenter med å knytte kontakter og bygge nettverk for fremtiden i løpet av studietiden.

– Feil fokus

Egil Heinert, nestleder for fraksjonen Sosialdemokratene, mener MG prøver å vri fokuset unna tidligere kontroversielle utspill. – Dette er tydelig et forsøk fra MG på å ta vekk det ekstreme fokuset på utspillet om skolepenger fra MGs Kristian Meisingset, sier Heinert.

Han er skeptisk til at næringslivet skal sprøyte inn forskningsmidler på UiO. – Det er utrolig viktig at UiO får ha kontroll med midlene som fordeles, og at næringslivet ikke får anledning til å kontrollere forskningen. Hvis ikke, vil vi komme til å se en veldig skjev fordeling av forskningsmidler, der realfag og medisin får mye, og andre heller lite, sier Heinert.

Powered by Labrador CMS