BEDRE STUDIEHVERDAG: Fakultetslista krever bedre vilkår for heltidsstudenten.

Vil verne om heltidsstudenten

Fakultetslistene vil ha bedre vilkår for heltidsstudenten. Søndagsåpent bibliotek og stipendordning i juni er noen av hjertesakene.

Publisert Sist oppdatert

Fakultetslista går også inn for følgende saker:

  • Ekstern sensur på alle eksamener
  • Bedre inneklima og læringsmiljø

Studentpolitikk ved UiO:

  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg går av stabelen 23. - 26.april.
  • Disse kan du stemme på: Grøn Liste, Sosialdemokratene, Moderat Gruppe, Venstrealliansen og Fakultetslistene.
  • Fakultetslista består av SV-lista, HF-lista, Realistlisa og TF-lista. De fire listene har et valgteknisk samarbeid, og fronter felles kandidater.

– Det er åpenbart at man må legge til rette for at studentene kan studere på heltid, sier Heine Skipenes fra lista til Det samfunnsvitenskapelige fakultet, som også er lederkandidat for Studentparlamentet i det kommende valget.

Fakultetslistene etterlyser lengre åpningstider på lesesaler og bibliotek. Studieåret har blitt lengre og mange må legge opp en del penger for å kunne studere i juni. Bedre stipendordning er løsningen, ifølge Skipenes.

– Vi skal sette disse sakene på dagsorden og stille de riktige spørsmålene, slik at Universitetsledelsen hører på oss, sier han.

Thomas André Syvertsen fra lista til Det humanistiske fakultet er enig.

– Vi kan ikke vinne alle saker, men vi skal være klare på hvilke saker vi vil ha gjennomført og minne Universitetsledelsen og Norsk Studentunion om hvor skoen trykker for studentene.

Flere leseplasser

Fakultetslistene krever også flere eksamensfrie lesesaler.

– Det er viktig å fortsette kampen for flere leseplasser. Vi vil ha PO-bygningen ferdig ombygget til flere lesesaler. Dette vil bedre studiekvaliteten, hevder Syvertsen.

– Det er utrolig lite som skal til for å bedre situasjonen. Bedre planlegging på fakultetene kan bli et skritt i riktig retning, legger Skipenes til.

Fakultetslistene er stolte over å ha nær kontakt med studentene.

– Vi rekrutterer fra studentutvalgene, og har direkte kjennskap til hva som rører seg på fakultetsnivå, sier Syvertsen.

Pragmatiske løsninger

Det har i år vært en prinsipiell debatt om Studentparlamentet skal drive «redde verden-politikk» eller fokusere på konkrete studentpolitiske saker. Fakultetslista beskriver seg selv som pragmatiske.

– Vi fokuserer på konkrete studentpolitiske saker uavhengig av ideologi. Vi samarbeider godt med alle fraksjoner og Universitetsledelsen for å bedre studentens velferd og vilkår, sier Skipenes.

Powered by Labrador CMS