Maktkamp: En av disse fire skal lede Norges studenter. Foto: Camilla Alexandra Lie, Toril Sunde Apelthun / Studvest, Alf Andreas Grønli Simensen, Hallgeir Oftedal

Én lederkandidat vurderer å trekke seg

To av lederkandidatene har offentliggjort at de opprettholder sitt kandidatur etter at Håkon Randgaard Mikalsen ble innstilt som ny leder av Valgkomiteen i NSO.

Publisert Sist oppdatert

På mandag innstilte Valgkomiteen i NSO [Håkon Randgaard Mikalsen som ny leder i organisasjonen.](1) Tradisjonelt har denne innstillingen holdt til etter landsmøtet. Likevel kan alt skje under valget i helgen, og det er ingen selvfølge at Mikalsen går av med seieren.

Klar til Landsmøtet

Kai Steffen Østensen (UiA) respekterer at valgkomiteen, og han, er uenig i NSOs mål for fremtiden.

– Håkon er, som de andre, en god kandidat. Jeg stiller fordi jeg har kvaliteter som jeg opplever at de andre ikke har, og som jeg mener NSO trenger, forteller han og sikter til sine erfaringer, sitt engasjement og humør for å sikre politisk gjennomslag.

– Stiller du fortsatt til valg?

– Ja, og jeg gleder meg til landsmøtet! Det er viktig at studentene vet at jeg er motivert til å sette mitt personlige liv på pause for å gi alt for studentene. Jeg er klar!

Universitas vurderer lederdebatten: -Østensen i egen klasse

– Vil tjene organisasjonen bedre

Ida Austgulen (HiB) forteller at det er skuffende for sin egen del å ikke bli innstilt. Hun er sikker på at Randgaard, så vel som resten av lederkandidatene, vil være en god leder for NSO.

– Jeg mener imidlertid at jeg med min kompetanse og personlige egenskaper vil tjene organisasjonen bedre i den kommende perioden, forteller hun.

– Stiller du fortsatt til valg?

– Ja, det gjør jeg. Valgkomiteen har understreket at det kun er nyanser som skiller oss kandidatene. Jeg vil veldig gjerne bruke min motivasjon og mitt engasjement for studentenes beste det neste året.

Austgulen vil ikke ta stilling til vinnersjansene sine.

– Nå har jeg stilt meg til disposisjon for landsmøtet og det er opp til de å avgjøre hvilken leder de vil ha i organisasjonen det følgende året.

Les også! Dette er lederkandidatene

Usikker på kandidaturet

Marte Øien (NTNU) forteller at hun gjerne skulle hatt innstillingen selv, men tenker at Håkon Randgaard Mikalsen hadde vært en god leder.

– Stiller du fortsatt til valg?

– Her må jeg holde dere på pinebenken en liten stund til.

– Hva tenker du om dine vinnersjanser?

– Jeg tenker at det er fire veldig gode lederkandidater som stiller i år, så landsmøtet får en vanskelig oppgave.

Øien har ingen ytterligere kommentarer til studentmassen før Landsmøtet.

Powered by Labrador CMS