UNIVERSITAS: 26. august 2009

Dyrere (og billigere) treningskort

Treningskortprisen går opp med rundt 50 kroner for UiO-studenter. Men det skal bli billigere å trene på Nydalen Athletica.

Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget har bestemt seg for at treningen ikke skal bli 1000 kroner dyrere for BI-studentene, som Universitas skrev om i forrige uke. De går i stedet inn for en gjennomsnittsberegning av treningskortprisene, noe som innebærer at treningskortet til UiO-studentene blir dyrere. Dette er Velferdstingets endelige forslag etter møtet på mandag.

– Vi vil at studentene skal betale én pris uavhengig av hvilke treningssenter de ønsker å bruke. Det vil si at vi går helt bort fra den gamle ordningen der det er dyrere å trene på Nydalen Athletica enn de andre stedene, sier styreleder i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) Øyvind Gjengaar.

Han håper at dette vil få flere til å reise til Nydalen for å trene, og at det skal fungere som en avlastning på de andre, ofte overfylte, treningshallene.

Fortsatt dyrere for BI-studenter

Forslaget betyr likevel ikke at BI-studentenes pris likestilles med UiO-studentenes.

– Det utdanningsinstitusjonene betaler for sine studenter vil fortsatt ha en innvirkning på prisene. Institusjonene legger en litt ulik sum på bordet, og da varierer prisene fra studiested til studiested, sier Gjengaar. Han avkrefter at UiO-studentene skal subsidiere sine medstudenter på BI.

– Det er ikke aktuelt. Det som vil skje nå er at alle subsidierer Nydalen Athletica. Vi fjerner tilleggsavgiften, og fordeler den over alle brukerne. Jeg kan anta det blir rundt 50 kroner dyrere per student, sier han.

Skal diskutere

Divisjonsdirektør ved BI, Jens Petter Tøndel, ønsker at treningsavgiftene skal være de samme for alle medlemmene av studentsamskipnaden.

– Vi skal ha en diskusjon med SiOs administrasjon i løpet av høsten som går på hele samarbeidsavtalen, også treningsprisene. Målsetningen er at det blir samme pris, men jeg tror ikke løsningen er å øke bidragene fra høgskolen.

– Hvilke andre løsninger vurderer dere?

– Det må vi overlate til diskusjonene mellom BI og SiO.

Powered by Labrador CMS