UNIVERSITAS: 26. august 2009

– Psykisk helse viktigere enn tannhelse

I Velferdstinget gikk debatten livlig da det ble vedtatt at psykisk helse er viktigere enn tannhelse.

Publisert Sist oppdatert

På mandagens møte i Velferdstinget ble de tre budsjettprioriteringene for Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) for det kommende budsjettåret vedtatt. Sammen med studentboliger og Velferdstingets budsjettsøknad ble det bestemt at psykisk helse skal være en hovedprioritet.

– Vi ville ikke at dette skulle være en ønskeliste med lite gjennomslagskraft. Vi ønsket en ordentlig prioriteringsliste. Dette for å garantere at de politiske føringene som SiO-studenten har gjennom Velferdstinget legger sterke nok bånd på SiOs drift neste år, sier leder for Velferdstinget, Jenny Nygaard.

Foreslo å prioritere tannhelse

Sosialdemokratenes Ingrid Aune argumenterte for å prioritere tannhelse, noe som utløste en debatt om hva som bør prioriteres. Daniel Heggelid-Rugaas fra Liberal liste var blant dem som ønsket å prioritere tannhelse.

– Debatten var livlig, men nøktern. Det var en liten debatt om to gode saker, hvor noen av oss mente at tannhelse var litt viktigere for SiO å prioritere.

Kampsak for Arbeidsutvalget

De fem medlemmene av Arbeidsutvalget gikk alle til valg på psykisk helse, og gikk følgelig inn for at dette skulle være en prioritet.

– Det var en engasjert debatt, hvor man hadde gode argumenter på begge sider. Vi har lagt oss på en pragmatisk linje, og føler at vi kan oppnå mer ved å prioritere psykisk helse enn tannhelse i løpet av ett år, sier Nygaard.

Powered by Labrador CMS