Misnøye med HF-emner

En ny undersøkelse viser at færre enn én av fem mener emnetilbudene i HFs masterprogram holder mål.

Publisert Sist oppdatert

En fersk evaluering av masterprogrammene ved Humanistisk fakultet (HF) viser at kun 16,6 prosent av studentene er fornøyde med emnetilbudet, og at 56, 2 prosent savner ett eller flere fagområder. På enkelte studieprogram er misnøyen betraktelig større. Dette gjelder blant annet Kultur og idéhistorie. Her er kun 4,2 prosent fornøyde med emnetilbudet. Leder for studiets programutvalg, Julie Rongved Amundsen, mener grunnen er at mange HF-emner kun tilbys enten ved høst eller vårsemesteret. Dette gjør at man i stor grad må langtidsplanlegge studieløpet sitt for å kunne gjennomføre på normert tid.

– På teatervitenskap er det flere masterstudenter som har vanskeligheter med å fullføre studiet sitt som planlagt, fordi det tilbys så få emner hvert semester, sier Amundsen.

Prodekan for studier, Tor Egil Førland, legger seg flat.

– Det er trist å se disse lave tallene, og jeg innrømmer at emnetilbudet ved HF kunne vært bedre. Dessverre kan jeg ikke love noen forbedring med det første.

Han mener ressurssituasjonen setter grenser for emnene som tilbys, og påpeker at HF har det suverent bredeste tilbudet ved Universitetet i Oslo.

– For å kunne opprettholde bredden kan vi ikke tilby de samme emnene hvert semester. Jeg tror tross alt det ikke er noe alternativ å snevre inn tilbudet og la emnene gå kontinuerlig. For å si det sånn; selv om enkelte emner ikke tilbys hele tiden, tror jeg studentene hadde vært enda mer misfornøyde om vi ikke tilbød dem i det hele tatt.

Førland skjønner godt at studentene ønsker et bredere fagtilbud, og beklager at HF ikke kan tilby dette.

– Det er ingenting vi ønsker oss mer enn flere ansatte, slik at vi både kunne fått flere emner, og sørget for at emnene ble tilbudt oftere. Dessverre peker ikke budsjettene våre i retning av at vi får til dette på kort sikt, sier Førland.

.

Powered by Labrador CMS