Raser etter kutt

Studentene protesterer etter at Matematisk-naturvitenskapelig fakultet kutter store deler av gruppeundervisningen.

Publisert

All gruppeundervisning, bortsett fra på førsteårskurset, er nå borte. Delvis er den erstattet av orakeltjeneste, det vil si hjelpelærere.

– Studentene får mindre kvalitativ tilbakemelding, mener Sveinn Sandvik Svendsen, nestleder i Realistenes Studentutvalg (RSU).

– Orakeltjenesten er en spareblussvariant av gruppeundervisning, hvor studentene bare rekker å få stilt et par spørsmål. Mange studenter ser på dette som meget utilstrekkelig, sier han.

Studie- og forskningsansvarlig i Studentparlamentet, Kristian Meisingset, synes det er tragisk at man kutter i gruppeundervisningen.

– Gruppeundervisning er selve fundamentet for å bygge en utdanning av høy kvalitet ved Universitetet. Når Mat.Nat. i utgangspunktet sliter med å beholde studenter og få inn nye, blir det å kutte gruppeundervisning direkte feil strategi, sier han.

Ifølge et styremøte RSU hadde med fakultetet, handler årsaken til kuttene om fordeling av midler. Midlene blir fordelt delvis etter produserte studiepoeng, noe Mat.Nat. kommer dårlig ut av, siden de har flere ansatte per student enn de andre fakultetene.

Instituttleder ved Matematisk institutt, Kristian Ranestad, skylder på dårlige budsjettforhold.

– Vi var nødt til å kutte i gruppeundervisningen i vinter, fordi forholdene i budsjettet så dårlig ut i forkant. Vi har økt gruppeundervisningstilbudet underveis, og håper på å unngå dette i framtida, sier han, og understreker at situasjonen vil bedre seg til høsten

Svendsen mener fakultetet burde prioritert studentene, og heller kuttet andre steder.

– Vi har forståelse for at de har vitenskapelige ansatte og et fagmiljø å opprettholde, men vi synes det er feil at de nedprioriterer studenter. Vi mener de bør fordele godene likt. Kuttene er i strid med realfagsatsningen, sier han.

Powered by Labrador CMS