REAGERER: Leder for veterinærmedisinsk studentforening, David Persson, vil ha slutt på at førsteårsstudentene får objekter kastet etter seg på scenen.

Kastet hestemøkk på førsteårsstudenter

Da førsteklassingene på veterinærhøgskolen arrangerte revy i forrige uke, ble de møtt av hestemøkk og slag. Nå vil Veterinærmedisinsk studentforening ha slutt på denne tradisjonen.

Publisert Sist oppdatert

I årevis har førsteklassingene, også kalt «larvene», ved Norges veterinærhøgskole (NVH) måttet gjennomgå et dåpsritual under sin årlige larverevy, hvor de blant annet blir utsatt for flygende angrep fra andreklassingene, også kalt «superlarvene». Hestemøkk og ølbokser haglet mot scenen under forestillingen som gikk av stabelen i forrige uke. Det skal også har vært forsøk på å slå skuespillere.

David Persson, leder for Veterinærmedisinsk studentforening (VSF), mener at det ble begått overtramp under årets revy.

– Det som skjedde var helt klart ikke bra. I år var det verre enn det har vært på revyen tidligere, og det er derfor vi nå reagerer, sier han.

All kasting skal stoppes

I etterkant av revyen har Persson sendt ut en e-post til samtlige studenter ved NVH, hvor han oppfordrer alle til å gjøre sitt for at Larverevyen blir en positiv opplevelse, uten det han omtaler som pinlig oppførsel.

– Hvorfor er tradisjonen så populær at studentene fortsetter med dette år etter år?

– Hvorfor det er så populært, vet jeg ikke. Jeg er selv mot dette ritualet. Det kan virke idiotisk for utenforstående. Man må studere ved NVH for å forstå tradisjonen, sier Persson.

– Vil dere la dåpsritualet forbli en tradisjon ved NVH?

– Larverevyen skal fortsette som en årlig tradisjon, men vi vil jobbe for at all kasting skal bort, for godt. Det eneste vi kan gjøre er å informere om at vi vil ha slutt på dette. Det kan bli vanskelig å stoppe enkeltpersoner og få helt slutt på det, men vi håper at de fleste studentene vil forstå, sier Persson.

Var forberedt

Revysjef Bente Wabakken Hognestad forteller at larvene var forberedt på at dette kom til å skje.

– Selv om vi ikke synes noe særlig om denne tradisjonen for kasting, klarte de ikke ødelegge vår opplevelse av Larverevyen, sier hun.

Likevel tror hun ikke hennes eget kull vil følge opp kastingen.

– Vårt kull vil nok ikke gjøre det samme på revyen neste år, men det er jo vårt valg, sier Hognestad.

Det lyktes ikke Universitas å få ytterligere kommentarer fra førsteårsstudentene ved Veterinærhøgskolen, da hele klassen hadde inngått en avtale om ikke å uttale seg om hendelsene på Larverevyen, i frykt for å skape konflikt med de eldre kullene ved skolen.

Bryter med verdigrunnlaget

Også Lars Moe, rektor ved NVH, mener at dåpsritualet gikk for langt under årets larverevy.

På Norges veterinærhøgskole skal vi ha respekt for både dyr og andre mennesker. Rektor Lars Moe.

– Jeg har blitt fortalt at det har blitt kastet avføring. Dette er uakseptabelt, og ikke i tråd med våre retningslinjer. På Norges veterinærhøgskole skal vi ha respekt for både dyr og andre mennesker. Oppførselen på årets revy bryter med vårt verdigrunnlag, sier han.

Moe setter nå sin lit til at Veterinærmedisinsk studentforening vil ordne opp i situasjonen.

– Vi har en god dialog med VSF, og stoler på at de vil håndtere dette på en god måte. Dette er en holdningssak, hvor vi deler deres synspunkt, sier han.

David Persson bedyrer at Larverevyen vil gå roligere for seg fra nå av.

– Vi kommer definitivt til å ha et slags innvielsesritual også framover, men vi vil sørge for at angrepene og kastingen av hestemøkk ikke skal gjenta seg.

Powered by Labrador CMS