FLERE HENVENDELSER: Hoververneombud Mette Børing forteller at studenter kommer for å fortelle om sjikanering på Det odontologiske fakultet.

Økt studentpågang etter sexskandalen

Hovedverneombudet ved Universitetet i Oslo har blitt varslet av flere studenter etter medieoppslagene om sexpress på Det odontologiske fakultet.

Publisert Sist oppdatert

For én uke siden kunne Dagbladet melde om en stipendiat ved Det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo (UiO) som hadde blitt utsatt for trakassering og sexpress av en mannlig professor. I ettertid har flere tannlegestudenter meldt fra om kritikkverdige forhold til hovedverneombud Mette Børing.

– Jeg har i ettertid fått flere henvendelser fra studenter som føler seg utsatt for sjikanering, sier Børing.

Ifølge henne ønsker disse studentene å være anonyme, av frykt for represalier i form av for eksempel dårlige karakterer. Børing mener fakultetet sliter med alvorlige miljøproblemer både for studenter og ansatte.

– Det er en hakkekultur som ligger i veggene der, og man sparker naturligvis nedover. Det går utover studentene, som befinner seg nederst på rangstigen.

Børing er egentlig ombud kun for ansatte, men ettersom det ikke finnes noen lignende ombud for studenter, er hun glad for at studenter tar kontakt med henne.

– Det er tøffere å være student enn ansatt, og studentene har verken noen ordentlig arbeidsmiljølov eller et eget ombud. Det synes jeg er beklagelig, sier Børing.

Universitetsledelsen satte umiddelbart i gang en sekspunktsplan etter avsløringene. Blant annet skal det opprettes en telefonlinje for studenter og ansatte som opplever trakassering, og et eksternt firma har allerede startet kartleggingen av forholdene på odontologi.

– Jeg håper virkelig at undersøkelsen vil vise hvor skoen trykker, og at vi kan få brukt resultatene konstruktivt til å bedre forholdene, sier Børing.

Powered by Labrador CMS