TOK GREP: Heine Skipenes i Samfunnsvitenskapelig studentutvalg handlet raskt da han mottok klager på upassende oppførsel blant bygningsarbeidere.

Plystrestopp

Samfunnsvitenskapelig fakultet stopper bygningsarbeidere å hoie og plystre etter jentene.

Publisert Sist oppdatert

Lange blikk og plystring etter jenter har utløst klager på bygningsarbeiderne som jobber utenfor Samfunnsvitenskapelig fakultet. I tillegg til uønsket oppmerksomhet, har også støying og hoiing, samt bruk av studenters pauserom, vært et problem.

– For oss er det viktig at læringsmiljøet er bra, og at bygningsarbeiderne viser respekt for studentene. Så da vi fikk inn noen klager, tok vi dette raskt opp med fakultetsledelsen, sier Heine Skipenes, leder i Samfunnsvitenskapelig studentutvalg (SVSU).

God respons

SVSU tok affære da det ble klart at flere studenter oppfattet arbeidernes oppførsel som problematisk og ubehagelig. Fakultetsdirektør Gudleik Grimstad har nå tatt saken opp med entreprenørselskapet, Håndverksekspressen.

– Det er viktig at ingen studenter skal behøve å føle seg utsatt. Derfor tok vi opp denne saken så fort som mulig, og vi har fått god respons hos entreprenørselskapet. De har tatt problemet alvorlig, og vi anser saken for å nå være ute av verden, sier han.

Dro til byggeplassen

Administrerende leder i Håndverksekspressen, Marianne Songli, bekrefter at selskapet har tatt henvendelsen seriøst. Saken tas formelt opp på det ukentlige byggemøtet onsdag.

– Vi har ikke fått noen konkrete klager, men en generell henvendelse fra fakultetet. Da vi mottok denne, reiste vi ned på byggeplassen og snakket med arbeiderne. Vi minnet dem på at brukerne av området skal tas hensyn til, og at vi under ingen omstendigheter aksepterer en trakasserende oppførsel. Vi understreket også at det er særlig viktig å være forsiktig med støynivået på et universitet.

Ifølge Songli kjente ikke arbeiderne seg igjen i de nevnte beskrivelsene, men hun påpeker at man vil slå hardt ned på plystringen og hoiingen, dersom den fortsetter.

Powered by Labrador CMS