– Hårreisende: Aksel Braanen Sterri reagerer på at det ble flertall mot hans forslag om å legge ned Det teologiske fakultet.
– Hårreisende: Aksel Braanen Sterri reagerer på at det ble flertall mot hans forslag om å legge ned Det teologiske fakultet.

Vil ikke legge ned TF

Aksel Braanen Sterris forslag om å legge ned Det teologiske fakultet ble nedstemt på tirsdagens Studentparlamentsmøte. – Hårreisende, mener Sterri.

Publisert Sist oppdatert

Leder for Studentparlamentet, Aksel Braanen Sterri, har i Aftenposten tatt til orde for at presteutdanningen ved Det teologiske fakultet (TF) ved Universitetet i Oslo (UiO) bør legges ned. I etterkant av Sterris utspill har debatten rast, både internt i Studentparlamentet (SP) og i media.

På SP sitt møte tirsdag kveld falt Sterris forslag om å legge ned TF. SP vedtok i stedet at UiO skal legge til rette for å utdanne religiøse ledere fra ulike tros- og livsynssamfunn. Altså et vedtak stikk i strid med Sterris forslag.

– Hårreisende

– Jeg syns vedtaket er hårreisende. Ikke bare støtter SP nå TF men vi legger også til rette for å utdanne religiøse ledere fra alle mulige religioner, for eksempel buddhistiske ledere. Dette har ikke UiO kompetanse til, sier Sterri.

Under møtet tirsdag ble Sterri kalt «rappkjefta» av delegatene fra blant annet HF-lista. De reagerer på at Sterri har frontet denne saken uten støtte fra SP. Sterri mener at hans personlige utspill i media kan ha hatt en innvirkning på utfallet.

– Noen er kritiske til den rollen jeg har spilt i denne saken, det kan ha hatt en påvirkning på utfallet, sier Sterri.

– Nedleggelse er et tilbakeskritt

Dekan Trygve Wyller ved TF en av de som har reagert sterkt på Sterri sine ytringer i media. Han påpeker at TF er faglig sterkt og har stor anerkjennelse internasjonalt for sin forskning.

– TFs fagkompetanse, og som tolkningssted for kristendom, religion og etikk i Norge, bidrar til at UiO får dekket flere samfunnsområder. Vi fortolker kristendom og kultur historisk og aktuelt, og dette er en viktig side ved universitets samlede kompetanse.

Wyller fremhever at det blir useriøst å uttale seg om TFs nedleggelse på bakgrunn av mangelfull kompetanse.

– Sterri kjenner ikke teologiens vitenskapsteori og forskningsfelt. Jeg mener at han først og fremst argumenterer ideologisk og ikke faglig. Det holder ikke, og er helt uakseptabelt ved et universitet, sier Wyller.

Powered by Labrador CMS