ALTERNATIVE METODER: Daglig leder i Radio Nova må bruke aircondition-anlegg for å kjøle ned teknisk utstyr så det ikke skal ta skade av varme.

Uholdbare arbeidsforhold på Radio Nova

Lydutstyr til flere hundre tusen står i fare for å bli ødelagt på grunn av høy varme, og studenter i Radio Nova får hodepine av å jobbe der.

Publisert Sist oppdatert

– De forholdene Radio Nova jobbet under i sommer, var ikke forsvarlige, sier formand i Det Norske Studentersamfund, Thomas Axelsen.

Universitetet har brukt nærmere 15 millioner kroner på et nytt ventilasjonsanlegg på Chateau Neuf. Anlegget skulle ha vært ferdig for et år siden, men fungerer ennå ikke tilfredsstillende. Det har ført til noen svært varme måneder i Radio Novas lokaler.

Store verdier i fare

Det har vært opp mot 40 grader i studioene i sommermånedene.

– Dette fører til at teknisk utstyr kan bli ødelagt. Vi har allerede sendt en høyttaler til reparasjon, muligens på grunn av for høy varme, sier Kjetil Moen, daglig leder i Radio Nova. Det er snakk om utstyr verdt over 300 000 kroner til sammen.

I tillegg har mange ansatte ikke orket å være i lokalene. Noen har fått hodepine, andre klarer ikke konsentrere seg, og får ikke gjort jobben sin. Det er et mindre antall som jobber der i sommermånedene, men da medlemmene kom tilbake i august, slo varmen mot dem.

– Dette er uholdbart og veldig frustrerende for oss som jobber her, sier Moen.

De ansatte fortsetter å spørre når det skal bli bedre forhold i lokalene, men det har ikke Moen noe svar på. Han synes det har vært vanskelig å få et svar fra UiO på når problemet skal bli løst.

Brytertrøbbel

Ifølge senioringeniør ved teknisk avdeling ved UiO, John Helge Stensrud,

skyldes problemene at de nye kjølemaskinene ble levert med for

små effektbrytere.

– Det skjedde på begynnelsen av sommeren, og det tar gjerne syv uker når man må bestille nye brytere fra utlandet, sier Stensrud.

Han synes det er synd at Radio Nova har jobbet under slike forhold i sommer. Nå har de nye bryterne kommet, og den blir installert om ikke lenge.

– Hvis de da fortsetter å ha et ekstra kjølebehov, må vi nok finne på en annen løsning spesielt for dem, sier Stensrud.

Powered by Labrador CMS