MOBILISERER: - Vi kan ikke bare stå og se på når vi ser ødeleggelsene der nede, sier Mohammad Usman Rana, leder i Pakistansk studentersamfunn

Hjelper jordskjelvofre.

Pakistansk Studentersamfunn har startet innsamlingsaksjon for jordskjelvofrene i Pakistan.

Publisert Sist oppdatert

For å melde deg som bøssebærer kan du ringe:

Abrar Quazi 95 91 10 42

Mohammad Usman Rana 40 88 25 12

For å donere penger kan du benytte:

Kontonummer: 6094 056 6730

Merk giro: Studenthjelp til jordskjelvofre

For mer informasjon gå til hjemmesiden:[http://foreninger.uio.no/pss](http://foreninger.uio.no/pss)

– Nå i helgen bestemte vi oss for at vi måtte hjelpe, forteller Mohammad Usman Rana og Abrar Quazi, leder og organisator i Pakistansk Studentersamfunn (PSS) ved Universitetet i Oslo.

– Hele landsbyer er ødelagt, infrastrukturen gått fra dårlig til ikke eksisterende, fire millioner mennesker er uten hus og rent vann, over 30.000 er antatt omkommet. Verst er det i Kashmir, som er et område med spesiell verdi for den pakistanske befolkningen, sier Rana.

– Vi kan ikke bare stå og se på når vi ser ødeleggelsene der nede. Vi i PSS har derfor startet en innsamlingsaksjon til støtte for jordskjelvofrene. Aksjonen er i startgropen; men vi har opprettet en konto og fått tak i bøsser; nå trenger vi frivillige som kan gå rundt å samle inn, sier Quazi.

– Hva skal pengene gå til?

– Vi kommer til å gi pengene til de etablerte hjelpeorganisasjonene i det katastroferammede område. Målet er at mest mulig av pengene når frem til de rammede, og at de ikke forsvinner i administrasjonskostnader. Behovet for telt, tepper, mat, rent vann og medisiner er enormt, små beløp kan gjøre en stor forskjell for de rammede.

– Det fins leger som har vurdert å dra ned dit for hjelpe, men akkurat nå er den beste hjelpen økonomisk bistand. De har hjelpepersonell, men mangler utstyret for å kunne hjelpe.

– 10.000 kroner kan brukes utrolig mye mer fornuftig enn til en flybillett ned dit, svarer Rana på spørsmål om de kommer til å sende representanter fra PSS til Pakistan.

Powered by Labrador CMS