MODELLENE: Maria Augestad Knudsen og Sebastian Andersen

Spenn deg fast!

Du kan klare deg med ett belte, og heller variere spenne etter antrekk og humør.

Publisert Sist oppdatert
I WANNA ROCK: «Von Death» er kjøpt hos Angels Speed Equipment, «Chopper Rebel» er fra Trabant.
FOR NERDENE: Autentisk Nintendo håndkontroll, kjøpt på nett.
REVEHALE: «Hell on Wheels» står det på Marias spenne, kjøpt brukt fra Trabant. Revehalen er fra Angels Speed Equipment. Sebastian har en stor gull/sølvspenne, fått i gave.
VRINSK: En litt mer feminin variant, eller for de overtroiske. Gave, fra secondhandavdelingen til H&M;.

Butikker hvor du kan finne beltespenner:

  • Angels Speed Equipment, Ratkesgt 7
  • Los Lobos, Thorvald Meyersgt 30
  • Trabant, Markveien 56
  • Bodymap i Arkaden, Skippergt 31
  • Linker:

  • [http://www.beltespenner.com/](http://www.beltespenner.com/)
  • [http://www.angels-speed-equipment.com](http://www.angels-speed-equipment.com)
  • [http://www.illusion.no/](http://www.illusion.no/)

Avtagbare beltespenner pryder stadig flere midjer. Det som tidligere nærmest har vært synonymt med hardrockere, er nå fanget opp av massene og dertil gitt en utrolig variasjon i uttrykk. Du kan holde buksa oppe med et belte med navnet ditt i glitrende diamanter, eller et batteridrevet display som lar en tekst flashe over spennen. Du kan også finne små blomster, sommerfugler og katter som beltepryd, eller spenner formet som kassetter og lp-spillere. Mange fungerer attpåtil som lommelerker og flaskeåpnere. Men det vanligste er nok fremdeles de tøffe og rocka spennene.

Modellene våre har begge et stort utvalg av beltespenner som kan sies å tilhøre denne siste kategorien. Men de viser også frem andre typer spenner, dog ikke uten kommentarer og litt fnising.

– Morsom, er Sebastian Andersens diplomatiske dom over Nintendo-spennen.

Ørner og dødningeskaller er nok mer i både hans og Maria Augestad Knudsens gate. Men de er ikke spesielt opptatt av død og blod av den grunn.

– Nei, vi har disse motivene fordi de er tøffe, sier Maria.

– Det er kanskje litt bøllete og sjørøveraktig, hvis du skjønner, legger hun til.

– Jeg har et selvlysende skjellett i helfigur i stua hjemme, jeg. Det finnes ikke skummelt!

Hun ler.

Maria spiller i rockeband, og Sebastian jobber i blomsterbutikk. De ser begge på beltespenner som en naturlig del av garderoben.

– Så kan man matche med antrekket, sier Sebastian.

På spørsmål om de er spesielt opptatt av å ha mange spenner, om de samler på det, rett og slett svarer begge benektende:

– Nei, vi samler ikke. På samme måte som vi ikke samler på sko. Men vi holder øynene åpne, og hvis vi finner noen rå spenner, må vi jo ha det da, innrømmer de.

– Selv om det ofte er veldig dyrt, legger Maria til.

Mange av spennene til modellene er gaver og byttelån. Eller funn på bruktmarkeder, sirklet inn av øyne som vet hva de skal se etter.

Spenner kan variere veldig i pris. De enkle og mindre typene kan koste rundt to hundre, mens de virkelig store og detaljerte kan komme opp i tusen kroner og mer. Fordelen er at du trenger kun ett belte tilpasset for skifte av spenner. Hvis ikke du vil variere her og, da.

Mulighetene er ubegrensete, det er bare å spenne på seg.

Camillas Collektion

Vår selvoppnevnte kles- og moteekspert kommer i hvert Magasin med råd og vink, inspirerer og utfordrer, drar frem glemte skatter og slår et slag for klærne du skaffer deg billig eller gratis. Camilla har som mål å gi deg en blanding av husmortips og glamorøse trendspådommer.

I neste Magasin: Miljøvennlige klær

Powered by Labrador CMS