STENGES: Vilhelm Bjerknes hus skal pusses opp.

Studenter på vandring

270 lesesaler på Vilhelm Bjerknes hus stenger når huset pusses opp til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Det er beklagelig for de nye studentene, for jeg tror det først og fremst er disse dette går ut over. Men det er lite å gjøre med. Vi håper de finner et sted til dem der de får sitte noenlunde samlet, sier leder i Fagutvalget for informatikk, Petter Hareim.

Til sommeren begynner arbeidet med å skifte ut ventilasjons- og varmeanlegg i

Vilhelm Bjerknes hus. Dørene vil derfor holdes stengt for studenter gjennom hele høstsemesteret. Bygget har 270 lesesalsplasser, undervisningsrom og PC-stue med rundt 110 datamaskiner. Bygget tilhører Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN), og det er særlig førsteårsstudenter i informatikk og matematikk som holder til her.

Utenfor Blindern

Det er ennå ikke avklart hvor studentene skal flytte. MN-fakultetet vurderer nå hvilken undervisning og hvilke lesesaler og PC-rom som kan flyttes til andre lokaler de disponerer på Blindern. Veglabben i Forskningsparken er også et alternativ.

– Men dette er ikke helt ideelt. Bygget er foreløpig ikke tilrettelagt for undervisning, og de nye studentene har mange nye ting å forholde seg til, om de ikke også skal måtte løpe fram og tilbake mellom Blindern og Forskningsparken. Vi legger vekt på å gi faglig og sosial tilknytning, og undervisning utenfor Blindern er ikke helt i tråd med det, mener Anne Lise Hansen.

Hun leder en arbeidsgruppe som diskuterer hvordan kabalen kan løses. Først i slutten av denne måneden, under spikringen av høstens timeplaner, vil fakultetet ha kartlagt sine behov for lokaler.

– Jeg tror vi skal finne en tilfredsstillende løsning for PC-plassene, men vi kan ikke love en 1:1-erstatning, sier senioringeniør på Institutt for informatikk, Terje Knudsen.

Fortsatt kjellerkro

– Jeg er bekymret for at vi ikke skal nå fram til de nye studentene, og at de kommer til å bli gående alene. Vilhelm Bjerknes hus er en møteplass og et samlende bygg for bachelorstudenter, sier leder i Realistforeningen Øystein Larsen.

Selv om resten av Vilhelm Bjerknes stenges, får du trolig fortsatt kjøpt øl i RF-kjelleren. Denne har allerede fått nytt ventilasjons- og varmeanlegg.

– Vi skal legge til rette for at de kan holde åpent. Men det kan bli begrensninger i åpningstidene, forteller Bent Aaby i Teknisk avdeling.

Realistforeningen vurderer å flytte RF-kjelleren til andre bygg på Blindern. Men de blir hvis de får ha fredagspuben i fred.

– Det viktigste for oss er kjellerkroen på fredager. Hvis vi klarer å opprettholde dette tilbudet på en akseptabel måte, blir vi i kjelleren, sier Øystein Larsen

Powered by Labrador CMS