Svarer på studentkritikk: – Det stemmer ikke at interessen for å tenke klima er liten hos studenter, sier Julie Sørli Paus-Knudsen, leder i studentparlamentet ved UiO.

– Overraskende dårlig innsikt

Julie Sørli Paus-Knudsen, leder i studentparlamentet ved UiO, mener det er feil at studenter ikke bryr seg om miljøvennlige løsninger ved universitetet.

– Det er overraskende liten interesse for å tenke klima, kanskje særlig blant studentene, sa direktør Anders Elverhøi i Energi UiO [til Universitas i forrige uke](2).

Julie Sørli Paus-Knudsen, leder i studentparlamentet ved UiO, mener derimot direktørens uttalelse vitner om en overraskende dårlig innsikt i studentaktiviteter ved universitetet.

– Det stemmer ikke at interessen for å tenke klima er liten hos studenter, sier hun.

Paus-Knudsen forteller at det er 12 studentforeninger ved universitetet som jobber direkte for klima og miljø, eller som jobber med miljørelaterte saker. Hun peker på at studenter jobber for å få reell kildesortering i alle bygg universitetet disponerer, samt å få klimavitenskap og miljøfilosofi inn i undervisningen av ex. phil.

– Vi jobber kontinuerlig for at UiO skal prioritere forskning på grønne, miljøvennlige og bærekraftige løsninger. Dersom Elverhøi vil ha informasjon om hvordan vi studenter engasjerer oss for miljø og klima, er han hjertelig velkommen til mitt kontor i Villa Eika, sier hun.

Les mer:

[Fornybare studentressurser](3)

[Her er miljørapporten](4)

[Ottersen svarer på miljøkritikk](1)

Powered by Labrador CMS