Nytt hus: St. Olavs gate 32 ved Slottsparken er foreslått som nytt studenthus

Dette skal diskuteres på skjebnemøtet

Torsdag fjerde oktober avholder Velferdstinget et ekstraordinært møte om det mye omtalte studenthuset i St. Olavs gate 32. Dette skal diskuteres på møtet.

Publisert Sist oppdatert

Planene om et nytt studenthus i sentrum har vært et av de heteste studentpolitiske temaene i høst. 4 oktober avholder Velferdstinget (VT) et ekstraordinært møte for å avgjøre husets fremtid.

– Vi har brukt et betydelig antall timer på å prøve å levere det VT ønsker og forventer nå at alle parter har samme faktagrunnlag slik at vi kan få en god debatt 4. Oktober, sier Maya Sol Sørgård, leder for arbeidsutvalget, til Universitas.

Les mer om studenthusstriden: [Kampen om studenthuset]

To alternativer

Ifølge sakspapirene til møtet har VT to alternativer til videre utvikling av studenthus.

Dersom VT vil være en involvert aktør i prosjektet vil de fortsette arbeidet med å kartlegge detaljene i mulige finansieringsmodeller for studenthuset. Arbeidsutvalget skriver at de ønsker å styrke studentmedvirkningen i prosjektet samtidig som de vil undersøke alternative bruksmuligheter for Chateau Neuf, som er Det norske studentersamfund sitt offisielle lokale.

VT kan også komme frem til at de ikke ønsker å vie mer tid til St. Olavs Gate 32. Det vil si at arbeidsutvalget i prinsippet vil kunne se etter andre mulige tomter. Samtidig antydes det i sakspapirene at arbeidet med studenthus ikke vil bli prioritert dersom St. Olavs Gate 32 stemmes ned.

Les Stine Bergos kommentar: [Hvor faen er St. Olavs gate 32?!]

Andre muligheter

I sakspapirene kommer det også frem at andre aktører kan være interessert i å utvikle et studenthus i St. Olav gate 32, dersom VT ikke går inn for å fortsette arbeidet.

– Gitt alt vi vet om St. Olavs Gate 32 er det ikke usannsynlig at andre aktører vil ønske å se på om det er mulig å anlegge studenthus der, sier Sørgård.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og Oslo kommune er blant dem som ønsker å se St. Olavs gate 32 som Oslos nye studenthus.

– Håpet er et utfall som Velferdstinget kan enes om, hvor veien videre er tydelig, avslutter Sørgård

Powered by Labrador CMS