Liten tiltro: Professoren mente «hence» ikke var Tiffany Martinez «ord». Foto: Skjermdump

Latinamerikaner brukte «vanskelig» ord – ble anklaget for plagiat

I en oppgave til sosiologiklassen ved Suffolk Universitet i Boston brukte latinamerikanske Tiffany Martinez ordet «hence». Det fikk professoren til å anklage henne for plagiat.

Publisert Sist oppdatert

Han mente nemlig at Martínez, som er født og oppvokst i USA, ikke skrev på en såpass akademisk måte. Da hun fikk tilbake oppgaven var «hence»(derav på norsk) ringet rundt, og det sto i en kommentar at dette ikke, med to streker under, var hennes ord.

En annen kommentar ga henne beskjed om å vise hvor hun hadde klippet og limt.

I en viral Facebook-status skrev Martínez at hun ble «hardt såret» og «offentlig ydmyket» foran sine medelever av professoren. Hun tror at hennes bakgrunn som latinamerikaner er grunnen til at professoren anklaget henne.

– Mitt etternavn og utseende gjør at fordommer umiddelbart setter inn før jeg får muligheten til å åpne munnen, skrev hun på sin egen blogg.

Martínez har fått massiv støtte på Facebook etter at hun skrev statusen, og flere med samme bakgrunn har fortalt om lignende erfaringer. Store medier som BBC og Huffington Post har også omtalt saken.

– Universitetet har skrevet et brev til folk i Suffolk-området hvor de unnskylder seg.

– Som et samfunn er vi ikke perfekte, og vi gjør feil som en institusjon og som individer, sto det i brevet ifølge Huffington Post

De la også til at saken blir undersøkt.

Powered by Labrador CMS