FORBUDT:... når romkameraten er tilstede, sier Tufts University. Foto: Mira (on the wall) / flickr Creative Commons
FORBUDT:... når romkameraten er tilstede, sier Tufts University. Foto: Mira (on the wall) / flickr Creative Commons

Universitet forbyr sex

… mens andre er tilstede.

Publisert Sist oppdatert

Tufts University utenfor Boston i USA har dette semesteret sett seg nødt til å skrive om beboerreglene for universitetets studentbyer. Der de fleste studentbyer i Norge nøyer seg med å kreve at beboerne rydder og vasker etter seg og ikke bråker på nattestid har Tufts University på sin side nylig innført den følgende regelen i sitt reglement for beboerne:

«Du skal ikke engasjere deg i seksuell aktivitet mens din romkamerat er tilstede i rommet. Seksuell aktivitet på ditt rom skal aldri frarøve din romkamerat privatliv, studietid eller søvn.»

I USA er det noe vanligere enn i Norge at to eller flere studenter deler hybel, og ifølge talskvinne Kim Thurler ved det 8 500 studenter store universitetet er det det at enkelte studenter ikke har latt romkameraten som befinner seg bare meter unna være noe hinder for å ha sex som gjør at universitetet nå setter ned foten.

– Universitetet har fått inn rundt et dusin klager fra flaue studenter som uttrykte bekymring over at de opplevde ukomfortable situasjoner med deres romkameraters «utenomfaglige aktiviteter», sier Thurler til Boston Herald.

Forslaget blir imidlertid ikke særlig godt mottatt hos studentene. Flere studenter Boston Herald har snakket med sier at slike ting er noe man bør ta med romkameraten sin, og ikke noe man trenger spesifikke regler for.

INNFØRER SEXFORBUD: Tufts University.
INNFØRER SEXFORBUD: Tufts University.

Andre er imidlertid glade for forbudet. En forelder skriver på debattforumet til TheBostonChannel.com at «Det var på tide. Datteren min ble tvunget til å bytte universitet på grunn av hennes romkamerats nattlige aktiviteter. Datteren min sa ifra og ble på grunn av dette trakassert. Situasjonen ble så uutholdelig at hun begynte å sove på lesesalen.»

Powered by Labrador CMS