En synkende fiskeskøyte

Masterstudentene i Narvik stryker mest av alle i Norge. Vi spurte leder i Studentparlamentet i Narvik, Trine Lise Forsaa, om hvordan de forholder seg til fordommene om seg selv.

Publisert

– Dere har vel ikke tid til å studere, dere som står og maler fiskeskøyta hele dagen? – He he, joda det er absolutt tid til å studere. Vi maler ikke på fiskeskøyta hele dagen.

– Hvor stort er egentlig sjokket av å gå fra jakting og gaming til lesesalen? – He he, unnskyld at jeg ler. Dette vet jeg ikke.

– Etter hva jeg kjenner til er det mye aggresjon å spore blant Narvik-studentene. Trusler som «Gi meg fasiten på eksamen ellers så skal æ lugge hjernerystelse på dæ» er visstnok høyst vanlige. Hva tenker du om det? – Nei, det er ikke sånn det foregår. Vi presser ikke lærere for å få gode karakterer her.

– Nordland er fylket der karsk og hasj er mest utbredt, som jo kan forklare aggresjonsnivået til studentene. Hvor ofte dukker det opp bakfulle masterstudenter? – Det har ikke dukket opp noen bakfulle masterstudenter her.

– Vinterdepresjonen i Narvik har ført til at studentene har en enda mer løssluppen oppførsel enn vanlig, som igjen har ført til en epidemi av kjønnssykdommer på HiN. Er dere stolte av å være skolen som topper kjønnssykdomsstatistikken? – Hva, gjør vi det? Ha ha, det visste jeg ikke. Nei, vi er ikke stolte av det.

– HiN slipper inn søkere uten generell studiekompetanse, da de kun trenger et forkurs. Hva har du å si til at studenter fra sør av den grunnen kaller HiN for «Høgskolen Irrelevant Nonsense». – Det var veldig trist å høre at de i sør har slike holdninger om oss.

– Av landets 93 bykommuner hadde Narvik Norges høyeste sykefravær i 2011. Dette gjør Narvik til Norges sykeste by, der studentene stryker mest, rusproblemer, vinterdepresjon og kjønnssykdommer. Vil du vurdere din stilling?_ Hehe (lang pause). Herregud, det her høres ut som et tulleintervju?

Powered by Labrador CMS