
Et særdeles langt hår i «suppa

Ole Jensen, kaféleder på Frederikke Kafe.
– Nei, det kan det umulig være.
– Hva er egentlig oppskriften?
– Det er vel noe kjøtt og noe krydder i en gryteblanding med bønner og ris.
– Betyr «y arros» «hår»?
– Nei, det er spansk og betyr «med ris».
– Har du noen ide om hvor håret kommer fra?
– Jeg vet ikke hvem som var på jobb den dagen, men ingen av kokkene har så langt hår. De fleste er mer eller mindre skallet.
– Kan det være et forsøk fra de ansatte på å få mindre kunder å hanskes med?
– Nei, det tviler jeg på. De er stort sett veldig glad i kundene sine. Dette må være et uhell. Det beklager vi.
– Finnes det egentlig noen grenser for hva man kan putte i «Dagens»?
– «Dagens» skal være et godt og rimelig middagsalternativ til studentene. Velsmakende og med god kvalitet. Utover det er det ingen spesielle grenser.
– Dere er kjent for en dragning mot på død og liv å skulle dekonstruere velkjente matretter, for så å sette bestanddelene sammen igjen etter egen, fri fantasi. Er dette deres versjon av den mer tradisjonelle «hår i suppa»?
– En uønsket versjon, vil jeg kalle det.
– Kompisen min bestilte stor porsjon, men fikk bare et lite, krøllete hår. Er det overhodet ingen sammenheng mellom porsjonsstørrelse og hva man får?
– Jeg vet ikke hva jeg skal si til det.
– Hår er kjent for å inneha rikelig med proteiner, men hadde det ikke vært bedre å tilby proteinpulver i løs vekt til de som måtte ønske det?
– Det kan jeg for så vidt være enig i, selv om jeg generelt er skeptisk til kosttilskudd.
– Er det ikke uansett på tide å overlate ernæringseksperimentene til Fedon, og kanskje vurdere sin stilling?
– Jeg vet nå ikke det. Så langt har ikke det vært en aktuell problemstilling.