– Forleden dag dukket det opp et hårstrå på omlag 40 centimeter i min «Chilli con Carne y arros». Er dette i henhold til oppskriften?

Et særdeles langt hår i «suppa

Publisert Sist oppdatert
Dott: Hemmelig ingrediens eller proteintilsetning?

Ole Jensen, kaféleder på Frederikke Kafe.

– Nei, det kan det umulig være.

– Hva er egentlig oppskriften?

– Det er vel noe kjøtt og noe krydder i en gryteblanding med bønner og ris.

– Betyr «y arros» «hår»?

– Nei, det er spansk og betyr «med ris».

– Har du noen ide om hvor håret kommer fra?

– Jeg vet ikke hvem som var på jobb den dagen, men ingen av kokkene har så langt hår. De fleste er mer eller mindre skallet.

– Kan det være et forsøk fra de ansatte på å få mindre kunder å hanskes med?

– Nei, det tviler jeg på. De er stort sett veldig glad i kundene sine. Dette må være et uhell. Det beklager vi.

– Finnes det egentlig noen grenser for hva man kan putte i «Dagens»?

– «Dagens» skal være et godt og rimelig middagsalternativ til studentene. Velsmakende og med god kvalitet. Utover det er det ingen spesielle grenser.

– Dere er kjent for en dragning mot på død og liv å skulle dekonstruere velkjente matretter, for så å sette bestanddelene sammen igjen etter egen, fri fantasi. Er dette deres versjon av den mer tradisjonelle «hår i suppa»?

– En uønsket versjon, vil jeg kalle det.

– Kompisen min bestilte stor porsjon, men fikk bare et lite, krøllete hår. Er det overhodet ingen sammenheng mellom porsjonsstørrelse og hva man får?

– Jeg vet ikke hva jeg skal si til det.

– Hår er kjent for å inneha rikelig med proteiner, men hadde det ikke vært bedre å tilby proteinpulver i løs vekt til de som måtte ønske det?

– Det kan jeg for så vidt være enig i, selv om jeg generelt er skeptisk til kosttilskudd.

– Er det ikke uansett på tide å overlate ernæringseksperimentene til Fedon, og kanskje vurdere sin stilling?

– Jeg vet nå ikke det. Så langt har ikke det vært en aktuell problemstilling.

Powered by Labrador CMS