KOM SOM DU ER: –Vi aksepterer alle mennesker og ulikheter, sier SHNAS-leder Birgitte Lunn.

Ingenting å analysere

Da SHNAS arrangerte oktoberfest med den frivole, svenske rølpesangeren Björn Rosenström, ble det hæla i taket og knallsuksess. Men hva sier daglig leder i SHNAS, Birgitte Lunn, om svenskens kvinne- og homofiendtlige tekster?

Publisert Sist oppdatert

– Altså, dette har jeg ikke gjort meg noen store tanker rundt. Jeg har ingen kommentar rundt dette. Vi har ikke gjort noen analyser av tekstene hans, vi booket ham først og fremst fordi musikken hans passer til oktoberfest.

– Når Rosenström synger at han gjerne «busar med flickornas små musar», så signaliserer det en ganske mannssjåvinistisk seksualitet. Er dette noe dere i SHNAS identifiserer dere med? – Nei, selvfølgelig gjør vi ikke det. Hvor kommer dette fra? Hva er bakgrunnen for dette egentlig?

– Dette kommer fra låta Raggarrock. Hva er SHNAS’ syn på seksualitet og kjønnsroller egentlig? – Eeh, SHNAS er... vent litt, jeg må bare formulere meg riktig i forhold til deg nå... Vi aksepterer alle mennesker og ulikheter, vi legger ikke det til grunn for arrangementene våre.

– Tilbake til konserten: er det sant at Rosenström har Viagra på raideren sin? – Nei, det er ikke sant. Ikke så vidt meg bekjent i hvert fall. Hvor har dere hørt det fra?

– Internett, vet du. Men, jeg har flere spørsmål: Denne Rosentröm er jo åpen om sin frilynte seksualitet. I sangen «Het» synger han for eksempel at «jag är kär och yr, det är inte jag som styr». Er det trygt å slippe slike folk løs blant berusede studenter? – For å si det sånn, så tror jeg ikke de berusede studentene er her for å analysere tekster og handle ut i fra disse. De er her for konserten sin del og konseptet oktoberfest.

– Er det sant at dere også planlegger å arrangere swingersaften? – Vi har ikke sexarrangementer på SHNAS.

– Det virker som om dere i SHNAS bevisst prøver å bryte ned unge, norske menneskers seksualmoral, og at dere ved å arrangere denne konserten har vært med på å formidle seksuell aktivitet, noe som rammes av hallikloven. Vil du vurdere din stilling etter disse avsløringene? – Nå vet ikke jeg hvor du har fått dette fra, vi oppfordrer ikke til noen ting. Dette har aldri vært begrunnelsen for gjennomføringen av dette arrangementet.

Powered by Labrador CMS