Mistenkelig trivelig

Universitas skrev forrige uke om Øivind Bratberg, som ble kåret til UiOs beste foreleser. – Flaks, sa prisvinneren da. – Juks, sier vi.

Publisert

– Hei, Øivind, passer det? – Ja, klart det passer, om det passer for deg så? Du har sikkert en deadline du må forholde deg til.

– Ja, ikke sant? Så trivelig av deg å tenke på dét. – Joda.

– Du, har du fått noen reaksjoner etter siste ukes trivelige Universitas-sak? – Mange muntre og glade innspill, fra flere på statsvitenskap som er glad for at det er positiv oppmerksomhet fra studentmiljøet.

– Er du like trivelig som du ser ut? – Ha, man prøver i alle fall. Det er jo ingen grunn til det motsatte. Jeg er så priviligert som får jobbe på Blindern, at det ville vært bortimot en skandale ikke å være munter på kjøpet.

– Altså, du ser jo urimelig trivelig ut? – Haha! Det er hyggelig sagt.

– Hva har du gjort for å se så trivelig ut? – Det har vært et sunt kosthold og god oppdragelse. Det viktigste er å være sammen med trivelige folk, og Blindern har de beste folk…

– «Skal du ringe Bratberg? Åh, han er super-trivelig», sa journalisten vår som gjorde saken på deg forrige uke … ? Hva har du å si til det? – Da fungerer strategien. Så lenge vi omgås bra mennesker, er det vanskelig å unngå å ha…

– Men, altså, han brukte ordet «super» …? – Akkurat.

– Ja, det høres jo ikke naturlig ut? – Nei, det kan du si? Det er vel kanskje litt ekstra gnister, er vel…

– Øivind Bratberg: Har du brukt ulovlige midler for å se så trivelig ut? – Nei! Jeg er sterkt imot unaturlige midler i alle sammenhenger. Dette er ren naturkost.

– Ok. Har du noen tips til hvordan vi andre, dødelige, kan se like trivelig ut som deg? – For min del har det vært mye havregryn, grønnsaker, og joggeturer med min bror. Det er de viktigste pilarene.

– Okei. Hva sier du hvis jeg sier triveli-trivela? – Ehm ... Trivelo?

– Haha! Du, sånn helt ut av det blå, vil du vurdere din stilling? – Jeg vil nok det etter dette, kanskje jeg kan få din?

– Klart du kan!

Powered by Labrador CMS