Vi spør

Inga Bolsatd sier i forrige ukes Universitas at UiO har hatt en bred diskusjon om kjønnsbalanse på universitetet. Vi velger å tolke prorektorens sitater bredt.

– Inga? – Ja?

– Hei du, jeg skriver en oppfølger til kjønnsbalansesaken, og skulle gjerne hatt noen kommentarer til dine tidligere uttalelser? – Okei?

– I Universitas forrige uke sier du blant annet: «Hvis kvinner overskrider 80 prosent, er det all grunn til å følge med og gjøre ting for å rette opp dette». – Ja?

– Hvilke «ting» er det som brukes for å «rette opp» egentlig? – Altså, det var det jeg ramset opp i en mail til dere sist. Jeg tror det var slik at vi har foreslått fem-seks-syv-åtte tiltak.

– Såpass. Disse tiltakene er vel ment for gutter, de, da? – Altså, disse tiltakene gjelder både for gutter og jenter.

– Javel? Men du … bare for å ha det klart, akkurat hva er det du egentlig mener med å «overskride»? – Altså, det gjelder jo denne grensen, at hvis det nærmer seg 80-20, så er det noe vi må følge nøye med på.

– Følge nøye med på 80-20? – Ja?

– Okei, jeg har ikke hørt om denne 80-20, jeg. Det er en spesiell stilling eller? – Nei, altså, dette er ikke noen eksakt vitenskap.

– Du, det er jeg klar over. – …

– Du, du sier også i saken at «UiO har workshops med noen utvalgte studier, der kjønnsbalansen er svært skjev». – Ja?

– Ja, det er vel også slik at det som oftest er overvekt av jenter? – Ja, altså …

– Hvor kan jeg melde meg opp til disse «workshopene»? – Nei, du kan ikke melde deg opp, disse workshopen er for ansatte på psykologi, odontolo…

– Nettopp. For spesielt inviterte, ja. Du, i saken fra forrige uke sier du også at: «Det er et behov for å tenke kreativt og forskningsbasert, og vi er åpne for forslag». Jeg tør egentlig ikke komme med mine «kreative forslag», men du har kanskje noen? – Ja, det er jo som jeg sa sist uke, at den som vil kan gjerne kontakte meg, i hvert fall inntil sommeren, om de har kvalifiserte forslag.

– Hva legger du i «kvalifiserte»? – Nei, det skal jo helst være forslag som er litt gjennomtenkte, da, som kanskje er prøvd ut.

– «Prøvd ut», sier du? – Ja?

– Ja. … Du. «I hvert fall inntil sommeren», sier du. Er det slik at hvis Tango-Torkil vinner valget, at du vil vurdere din stilling? – At det var?

– Hvis Torkil vinner valget, vil du vurdere din stilling?_ – Du, jeg sitter bare frem til august jeg, så det vil ikke være nødvendig.

Powered by Labrador CMS