I vinden: Når Kari Bø tiltrer sin stilling som rektor 1. august, vil hun at skolen skal være internasjonalt ledende, ha mer undervisning på engelsk og fornye idrettsanleggene.
I vinden: Når Kari Bø tiltrer sin stilling som rektor 1. august, vil hun at skolen skal være internasjonalt ledende, ha mer undervisning på engelsk og fornye idrettsanleggene.

Fikk 37 studentstemmer

Lav valgdeltakelse til tross: Den nyvalgte rektoren på NIH, Kari Bø ønsker at skolen skal være aktiv på langt flere arenaer enn på idrettsbanen.

Publisert Sist oppdatert

Studentvalget ved NIH

 • Valget ble foretatt som urnevalg onsdag 24. april
 • Kun ett rektor/prorektor-par stilte til valg
 • Det ble avgitt totalt 160 stemmer
 • Valgdeltakelse:
 • Ansatte i undervisnings- og forskerstillinger: 54 prosent

  Ansatte i administrative-/tekniske stillinger: 64 prosent

  Studenter: 3 prosent

 • Bø/Ronglan fikk disse stemmene:
 • Fra tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger: 55 stemmer

  Fra tilsatte i tekniske og administrative stillinger: 51 stemmer

  Fra studentene: 29 stemmer

 • Blanke stemmer:
 • Fra tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger: 6 stemmer

  Fra tilsatte i tekniske og administrative stillinger: 11 stemmer

  Fra studentene: 8 stemmer

Professor Kari Bø ble onsdag forrige uke valgt til ny rektor ved Norges Idrettshøgskole (NIH). Som eneste rektorkandidat fikk hun 160 stemmer totalt, der beskjedne 2,8 prosent av de registrerte studentene stemte.

– Den lave deltakelsen blant studentene betyr vel at de enten er fornøyd, eller at de ikke bryr seg. Alt lå til rette for at de skulle bli informert om valget, og det er synd at det er et så lavt engasjement. Det er et demokratisk problem om studentene generelt ikke gidder å stemme, mener Bø.

Valgstyret ved skolen prøvde å hente flere kandidater til valget, men Bø og Lars Tore Ronglan endte til slutt opp alene som rektorkandidatpar.

Valgdeltakelsen var ikke all verden

Kari Bø, nyvalgt rektor ved NIH

– Valgdeltakelsen var ikke all verden. Jeg forstår at det ikke er så nøye for mange, også med tanke på at det bare var ett rektorpar som stilte, sier Bø.

Sammen med Ronglan skal Bø lede skolen i de fire neste årene. Det nye rektoratet trer i kraft 1. august.

Selv om den nyvalgte rektoren ikke har planlagt noen revolusjon på skolen, er det flere visjoner hun har bestemt seg for å nå.

– Mye av forskningen vår er på et høyt internasjonalt nivå, så bedringene må først og fremst komme i undervisningen. Jeg vil ha mer undervisning på engelsk og mer utveksling. Linken mellom forskning og undervisning må bli bedre, og jeg vil at studentene skal bli kjent med praktisk forskning tidlig i studieløpet, sier Bø.

Den nyvalgte rektoren ser fram til nye utfordringer.

– Jeg trives veldig i min nåværende stilling, men ser frem til å jobbe med hele NIH og universitetspolitikk i større sammenhenger.

Powered by Labrador CMS