Glissen rektordebatt

Kun 30 av studentene ved Høgskolen i Oslo møtte opp på den siste debatten før rektorvalget.

Publisert

Denne uken skal det velges ny rektor for Høgskolen i Oslo (HiO) og Høgskolen i Akershus (HiAk), som fusjoneres til høsten. Rektordebatten tirsdag denne uken var studentenes siste mulighet til å møte de fire rektorkandidatene og stille dem til veggs før valget. Av HiOs 12 000 studenter var det imidertid bare rundt 30 som møtte opp på debatten.

Daniel Massie, lederen for Studentparlamentet ved HiO, tror mange studenter valgte bort debatten til fordel for studier.

Fikk ikke fri

Studentene og de tilsatte ved HiO fikk ikke fri dersom de hadde forelesning eller seminarer. Det gikk ca. to uker fra debatten ble planlagt til den skulle avholdes, og Massie peker på at rektoratet ville møtt motbør fra avdelingsstyrene dersom undervisningen måtte utsettes.

– Det er ikke vanlig at undervisningen flyttes eller utsettes til fordel for slike arrangementer. Karriereuken i oktober er det eneste arrangementet studentene får undervisningsfri for å kunne delta på, sier Massie.

Spår lav valgoppslutning

Studentenes samlede stemmer utgjør en fjerdedel av vektingen av det totale stemmeantallet. Dette betyr at dersom få studenter avlegger sin stemme vil hver enkelt stemme få stor betydning.

Ved rektorvalget ved Universitetet i Stavanger stemte ca. fem prosent av studentene. Massie tør ikke å håpe på noe særlig høyere andel ved HiO.

– Hvorfor tror du så få studenter kommer til å stemme ved rektorvalget?

– Det krever mye tid å sette seg inn i hva de forskjellige rektorteamene står for, og dette kan være avgjørende for hvor mange som stemmer, sier Massie.

Rektorvalget ved Høgskolen i Oslo (HiO) og Høyskolen i Akershus (HiAK) foregår elektronisk fra 1. til 3. mars.

Alle studenter og ansatte ved HiO har fått tilsendt en e-post der man kan klikke seg inn på en link for å avgi sin stemme.

Powered by Labrador CMS