– Oslomet er en av de viktigste leverandørene av kunnskap og kompetente kandidater til prioriterte områder i samfunnet, sier Oslomets nye rektor Christen Krogh
– Oslomet er en av de viktigste leverandørene av kunnskap og kompetente kandidater til prioriterte områder i samfunnet, sier Oslomets nye rektor Christen Krogh

Han blir den nye Oslomet-rektoren

Universitetsstyret ved Oslomet har ansatt Christen Krogh som rektor fra 15. februar 2022. Han kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Oslomet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Christen Krogh har bred erfaring fra akademia og næringsliv, og vil kunne styrke universitetets posisjon nasjonalt og internasjonalt, skriver styreleder Trine Syvertsen.

– Krogh har sterk analytisk og strategisk kompetanse, og et stort engasjement for samfunnsoppdraget. Jeg ser fram til å samarbeide med Krogh om å videreutvikle OsloMet som Norges tredje største universitet og en god samarbeidspartner for våre omgivelser, legger hun til.

Stolt og ydmyk

Christen Krogh tiltrer som rektor ved Oslomet 15. februar i 2022. I pressemeldingen skriver han:

– Jeg er både stolt og ydmyk over at styret tiltror meg rollen som rektor.

– Oslomet er en av de viktigste leverandørene av kunnskap og kompetente kandidater til prioriterte områder i samfunnet. Å jobbe for å styrke dette ytterligere, og samtidig bidra til at universitetet tar en enda mer aktiv plass i den offentlige debatten, er jeg svært motivert for, fortsetter Krogh.

Overgang fra HK

Storbyuniversitetets nye rektor kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania. Her har hatt ansvar for høyskolens strategi for samarbeid med arbeidslivet. Han har tidligere vært avdelingsdirektør i Forskningsrådet, utviklingsdirektør i Opera Software og forskningssjef i SINTEF.

Krogh har også erfaring som forskningsdirektør ved det som da het Høgskolen i Oslo og Akershus fra 2012 til 2014. I den perioden var han med å etablere Senter for velferds og arbeidslivsforskning (SVA).

– Jeg trivdes svært godt ved OsloMet sist, og gleder meg til å samarbeide med både gamle og nye kolleger igjen.

Krogh har faglig bakgrunn fra både humaniora og teknologi. Han er utdannet sivilingeniør fra Glasgow University, og har doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo.

Da Universitas intervjuet ham forrige uke, fikk Krogh spørsmålet om hva som blir hans viktigste ambisjoner i rollen som rektor.

–⁠ Utdanningene må prioriteres, og institusjonen må spille på lag med studentene. Oslomet må også fortsette å satse på den gode forskningen. Ethvert universitet bør ha forskning av høy kvalitet som et kjennetegn. Men forskning er også breddeidrett, og man må satse på det på alle nivå. Det er viktig å sørge for at et universitet er fremragende, men man kan ikke lykkes om man kun har noen få fremragende miljøer, sa han da.

Les hele intervjuet med Krogh og den andre rektorkandidaten [her.](aa)

Powered by Labrador CMS