BI innfører arbeidspraksis

Bachelorprogrammene ved BI blir fleksible med en ny studiemodell. Valgfagsmuligheter skal være mulig allerede fra høsten 2010 – og arbeidspraksis fra høsten 2011.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har sett oversikten over valgfagsmulighetene og det er et bredt spekter av fagtilbud, virkelig spennende, sier Mina Hajdarovic, fagansvarlig i Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI Oslo (SBIO). Hun er svært entusiastisk til de nye endringene.

Handelshøyskolen BI har siden 2007 jobbet med en kvalitetsreform der en ny studiemodell har blitt utarbeidet for bachelorprogrammene. Høsten 2009 innførte BI den nye modellen, noe som betyr at bachelorstudentene vil ha en større fleksibilitet i studiene sine, blant annet i form av valgkurs.

– Disse endringene skal ha en gradvis innfasing over tre år. Studentene velger valgfag fra andre studieår, altså fra høsten 2010 sier Kjersti Gummerson, programdirektør ved bachelorstudiene, som bekrefter de nye endringene til Universitas.

– Kjedelige fag

Studentene Universitas har snakket med har ikke hørt om de nye mulighetene for å ta valgfag, men er entusiastiske til mulighetene som nå skal åpne seg.

– Dette har vi ikke hørt noe om, men det høres absolutt veldig bra ut, sier markedsføringsstudentene Jeanette Strand (22) og Britt S. Kristensen (20) når Universitas spør dem om hva de synes om de nye valgfagsmulighetene.

– Noen av fagene kan være litt kjedelige og da er det fint å kunne velge noe man liker, fortsetter Strand.

Det er siviløkonomstudenten Matias Corona (23) helt enig i.

– Jeg kunne absolutt ønske at dette hadde kommet i gang før. Da jeg tok bachelorgraden husker jeg at jeg savnet flere finansfag, sier han.

Parksissemester

Det er imidlertid ikke bare valgfagmodellen som er i endring ved BI. Også tilbudet om praksiserfaring ved bachelorprogrammene. I dag er det kun journaliststudiet som gir tilbud om praksiserfaring, men dette vurderer BI nå å utvide til de andre linjene. Trer denne ordningen i kraft vil studentene kunne benytte seg av det på det femte semesteret i bachelorstudiet, altså tidligst fra høsten 2011.

– Et fleksibelt semester gir større mulighet for utveksling og praksisordninger. Journaliststudiet har i dag en måned arbeidspraksis integrert i studiets 3. år, og vi ønsker å legge til rette for at flere studier kan få lignende ordninger på sikt, sier Gummerson.

Studentene selv virker svært entusiastiske når de får høre om denne muligheten.

– Det er veldig mye teori i studiet vårt nå og det hadde vært fint med litt erfaring før man skal ut på jobbmarkedet, sier Kristensen.

Powered by Labrador CMS