FORVENTNINGER: Studentparlamentet stilte klare krav til rektor Ottersen på det første rektormøtet på torsdag.

Innrammede løfter

Universitetets nye rektor lovte studentene mye under årets rektorvalgkamp. Studentparlamentet har sørget for at han ikke glemmer løftene sine med det første.

Publisert Sist oppdatert

– Vi forventer at rektor holder det han har lovet i valgkampen, og at han tar grep med en gang, sier Mari Helén Varøy, leder i Studentparlamentet (SP).

Nyinnsatt rektor Ole Petter Ottersen fikk en kreativ gave fra SP på torsdagens rektormøte. Under rektorvalgkampen stilte SP kandidatene 50 spørsmål hver. Ut fra svarene de fikk har de utformet en oversikt over Ottersens løfter, som de har rammet inn. Oversikten rommer i alt ni punkter og 25 løfter.

Førsteåret skal prioriteres

Flere undersøkelser tyder på et stort behov for bedre oppfølging av studentene på et tidlig tidspunkt.

– Ottersen har lovet å satse på første studieår, og sørge for at man her får god oppfølging og de beste foreleserne. Dette er viktig for å komme forfallsproblematikken i møte, og vi håper at dette blir tatt tak i med en gang, sier Varøy.

Rektor forteller at rektorlaget har mange planer når det gjelder undervisning og forskning, og sier at de vil ta fatt i dette med en gang.

– På utdanningssiden jobber vi med hvordan vi skal oppnå en bedre oppfølging av studentene. Vi vil også styrke seminarundervisningen og bedre veiledningen om studieløp, sier Ottersen.

Forventer mye av studentene

Rektor forteller at de første dagene som rektor har vært meget intense, men spennende, og at de gleder seg til å ta fatt på oppgavene. Han håper på bedre kommunikasjon med studentene, og har visse forventninger.

– Vi har også store forventninger til studentene. De må strekke seg etter det beste, være engasjerte og se kunnskap i et videre perspektiv, sier Ottersen.

Han håper på direkte kontaktmøter med studentene, slik at kommunikasjonen forbedres. Han synes også at innrammingen av valgløftene er en god idé, som sørger for at de ikke glemmer hva de har lovet.

– Så gjenstår det å se om den blir hengende på veggen til inspirasjon eller til forargelse, sier Ottersen.

Powered by Labrador CMS