Boller og burritos: Den nye lederen for Start Norge, Nina Bakås, har prøvd alle burritoene i Oslo. El Camino er favoritten.

Studentleder Nina Bakås: – Det er ingen utfordring å bli sjekket opp

Leder for Start Norge, Nina Bakås, liker å vinne, både på sjekkefronten og på scenen.

Publisert Sist oppdatert

Sist fredag kunne informatikk-studenten Nina Hoddø Bakås feire seg selv som den nye lederen for Start Norge. Studentorganisasjonen som har som mål å være den fremste pådriveren for innovasjon og entreprenørskap blant studenter i Norge. Selv kaller de seg for en paraplyorganisasjon med 480 medlemmer fordelt på 20 lokallag.

– Jeg har alltid utsatt meg for psykisk grensetesting, men det største var da jeg pitchet meg selv som ny leder. Jeg hadde ett minutt på å forklare hvorfor jeg burde bli valgt foran 300 tilskuere.

– Hvilke av dine sterke sider kommer du til å dra nytte av som leder?

– At jeg er utadvendt, tør å tenke stort, ser ingen hindringer og at jeg har et stort nettverk.

– Hvilke fritidsinteresser har du?

– Jeg jobber, har mange verv, så er jeg redaktør i Index Studentmagasin ved IFI. Eller du! Jeg blogger! Jeg blogger om mote og har egentlig blogget i halvannet år under navnet «IT-jenta».

– Hva er yndlingsretten din?

– Etter å ha smakt på alle burritoene i Oslo, går jeg for burritoen på El Camino på Frogner

– Dere jobber for innovasjon og entreprenørskap. Gi meg en grunn til at det er mer aktuelt nå enn for ti år siden.

– Norge har lenge lent seg på olja og tatt den for gitt. Etter at oljeprisen gikk ned, har det gått opp for mange at oljepengene ikke varer evig. Vi må derfor begynne å tenke i nye baner. Vi må tenke nytt og større. I tillegg har det i større grad blitt mer sexy for politikere å snakke om innovasjon og entreprenørskap. Det er hipt å være gründer i dag.

– Hvem kan dra nytte av den kunnskapen dere sitter inne med?

– Næringslivet og akademia. Det er mange studenter som sitter inne med kunnskap som kan brukes på nye måter. Til og med måter man ikke har tenkt på før. Som for eksempel å få innovasjon inn i Ex.phil. Å tenke i nye baner kan på sikt minske arbeidsløsheten.

– Penger eller status?

– Ja takk, begge deler. Det ene fører til det andre. Eller altså, jeg har jo blitt valgt til leder, så da kommer jo statusen, men man trenger jo penger også. Dette er jo frivillig. Altså, dette blir vanskelig. Jeg sier ja takk til begge deler.

Sjekke opp eller bli sjekket opp?

– Å sjekke opp. Det er ingen utfordring i å bli sjekket opp. Da har du på en måte ikke gjort noe, eller oppnådd noe til å kunne kalle det en suksess.

Powered by Labrador CMS