Voodoo-Sartre

I denne utgaven av Universitas kan du lese at professor Kristian Gundersen mener NOKUT likegodt kunne akkreditert voodoo og astrologi siden de godkjente akupunkturutdanningen.

Dét synes UiO-rektor Ole Petter Ottersen er en glitrende idé.

– Nye, spennende fagområder som disse er nok et område hvor UiO skal bli et ledende universitet, sier rektor Ottersen.

Han sier disse fagområdene vil plasseres på Humanistisk Fakultet, og framfor alt ønsker han TVERRFAGLIGHET.

– Dermed kan studenter fordype seg i spørsmål som hvorvidt fjernhealing i lys av fargeteori kan forklare Heideggers spørsmål om væren, sier Ottersen.

Han håper også UiO skal karre seg opp blant de fem beste universitetene i verden når det gjelder forskning på voodoo-eksistensialisme, homeopati-diskursanalyse og medier, kommunikasjon og soneterapi.

«Objektiv» journalistikk

Universitas kunne for to utgaver siden fortelle på forsiden at «alle» vil bli økonomer. Ad Notam kan nå avsløre at Universitas-redaktør Emma Tollersrud på vegne av avisa har mottatt et større pengebeløp fra økonomorganisasjonen Econa for å tale deres sak.

– Altså. Hva skal vi gjøre? Når Velferdstinget kutter støtten vår må vi begynne å se oss om etter andre midler, sier Tollersrud.

Ifølge Ad Notams informanter mottok avisa også et betydelig beløp fra nettbokhandelen «Bokkilden.no» for oppslaget om Akademikas tap på 53 millioner.

– Objektivitet. Hva er egentlig objektivt lenger?, sier redaktøren mens hun roter oppi Mulberry-veska si på jakt etter Iphone 5-en som ringer.

– Hva sa du? HiOA-rektor Kari Toverud Jensen deltok på et swingers-party i helgen og du har bilder?, sier Tollersrud, og spør Ad Notam hvor stort beløp vi tror Universitas kan utpresse Toverud Jensen for.

Smørepenger

Denne uken ble det klart at regjeringen gir 6,3 milliarder til rehabilitering av nybygg på Universitetet i Ås, som skal slås sammen med Veterinærhøgskolen som i dag er i Oslo.

Men sikre kilder Ad Notams har snakket med bekrefter at milliardene skal gå til noe helt annet.

– Den eneste grunnen til at Veterinærhøgskolen gikk med på å flytte ut til det hølet var på betingelse av at de skulle bli rikelig kompensert, sier Ad Notams anonyme kilde.

Hun sier hver veterinærstudent kommer til å motta et månedlig «distriktsstipend» som skal veie opp for at de må omgås studenter som alle er i slekt med hverandre, og for at de til enhver tid må høre på Plumbo på Samfunnet, og høre på mas fra bygdefolket om hvor jævlig det er i Oslo.

Powered by Labrador CMS