SMART: Bord

Oppgave 1: Vitser

Gi eksempler på noen av våre mest kjente vitseformer over to temaer: a) Eksamen og b) Freden i Westfalen

A)

Du veit du har eksamen når…

… du jubler inni deg hver gang en åtti år gammal dame ber deg med på dass.

… du misunner sidemannen din, ikke fordi vedkommende har bedre drag eller cashflow eller whatever enn deg, men fordi han/hun var så smart å velge Gjendekjeks med sjokoladetrekk, mens du tenkte det skulle være tilstrekkelig å gomle au naturelle i 7 timer til ende. (Dessuten har’n kaffe på termos, den kødden.)

…du seriøst funderer på om en fin bord trekker opp eller ned når du er på vippen.

…du forbanner gudene over at du ikke brukte mer tid på å øve inn noen fine border.

…du står på Standard og forsøker å glemme at du har selvrespekt mens du bøffer teatersminke og alle de andre tingene KHiO hadde stilt opp med om de, du vet, faktisk hadde, øh, snøring.

…hva? Eksamen? Betyr det at det ikke er lov til å kopiere fra andre? Harrusett! Verste jeg har hørt. Hva? Skalpell? Er den til å kutte folk med? Hva pokker skal det værra godt for? Hæ? Strykkarakter? Næmmenijøssenavnda.

Alle barna hadde eksamensnerver…

…unntatt Fjodor som ble nektet tilrettelegging fra HF, og som sitter hjemme og sturer med nervesykdommen sin i stedet.

…unntatt hu derre ene flittige piken som tre uker før eksamen lukker den siste boka og sier «Vips, nå er jeg ferdig med pensum. Jeg tror jeg skal vie resten av semesteret til Røde Kors sin besøkstjeneste. Eldre mennesker sitter på så mye visdom.»

Alle barna har eksamen…

…unntatt tidl. nevnte flittigfrøken som ble, la oss si forhindret fra å møte opp. (Ironien er at de fleste gæmlisene hun yndet å besøke sitter øverst i auditoriet og kontrollerer passet ditt).

…unntatt Fjodor – men var det virkelig nødvendig å rippe opp i det?

B)

– Bank bank.

– Hvem der?

– Staten?

– Hvem Staten?

– Den moderne nasjonalstaten.

Du veit at 30-årskrigen er over når…

Den tysk-romerske keiseren inngår to hovedtraktater (pluss en rekke protokoller) med Frankrike, Sverige og deres allierte.

Powered by Labrador CMS