VIL BEDRE STUDENTHVERDAGEN: Martin Henriksen, leder i AUF. (Foto: AUF)

Vil ha flere studentboliger og bedre bachelor

Arbeiderpartiet vil bygge 1000 studentboliger årlig, og styrke bachelorgradens yrkesrelevans i sitt nye forslag til partiprogram.

Publisert Sist oppdatert

Leder i programkomiteen til Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, la i dag frem komiteens forslag til arbeidsprogram for de neste fire årene. I forslaget, som skal stemmes over på partiets landsmøte i april, står det blant annet at Arbeiderpartiet ønsker å bygge minst 1000 nye studentboliger hvert år. Andre ting programkomiteen ønsker at Arbeiderpartiet skal jobbe for er blant annet å tilpasse bachelorutdanningene mer til behovene til arbeidslivet, bedre mulighetene for utveksling, bedre velferdstilbudet for studenter og innføre 50 prosent rabatt på kollektivtrafikk.

AUF-leder Martin Henriksen, som også har sittet i programkomiteen, mener ungdomspartiet har fått med flere av sine egne kampsaker i forslaget.

– Vi er spesielt fornøyd med den tydelige røde utdanningspolitikken og kraftig satsning på ungdom, kultur og ny boligpolitikk, sier Henriksen til ungdomspartiets egne nettsider.

Powered by Labrador CMS