STOPP: Siv Hanche-Olsen og Veterinærhøgskolen har satt hester i isolat.

Salmonella på Veterinærhøgskolen

Mattilsynet har besluttet å stenge hesteklinikken ved Veterinærhøgskolen, etter at det i forrige uke ble påvist salmonellasmitte.

Publisert Sist oppdatert
FRISK: En av de ikke-smittede hestene på Veterinærhøgskolen.

– Etter regelverket skal det pålegges slike restriksjoner så lenge situasjonen er usikker, sier veterinær ved Mattilsynet, Arne Kløver, som mener det viktigste nå er å kartlegge smittefaren.

Bakgrunnen for at hesteklinikken ved Veterinærhøgskolen er stengt, er at det i forrige uke ble påvist salmonella hos et føll. Foreløpig er salmonella kun påvist hos ett dyr, men Mattilsynet har likevel bestemt å stenge klinikken inntil man har forsikret seg om at ikke andre dyr også er smittet.

– Det er ingen dramatikk foreløpig. Det som likevel er litt leit er at klinikken må stenges inntil videre, noe som går ut over undervisningen, sier leder for Institutt for sports- og familiedyrmedisin, Ann Margaret Grøndahl.

Studentene arbeider aktivt ved klinikk på slutten av studiet, og jobber rundt én uke av gangen ved skolens ulike klinikker. Grøndahl mener likevel at sikkerhetsrutinene ved klinikken er gode nok, og at det ikke er noen grunn til å endre disse. Og heldigvis for undervisningen har man, ifølge Siv Hanche-Olsen, klinikkveterinær ved hesteklinikken, funnet en alternativ løsning.

– Vi har alliert oss med Bjerke travbane og dyrehospitalet der, så denne uken klarer vi oss i hvert fall. Det blir derimot litt mer spennende å se om dette fortsetter over lengre tid. Det er jo selvsagt mulig å drive undervisning på de dyrene som allerede er inne på klinikken, men før eller siden vil disse bli ferdigbehandlet, og da kommer studentene til å trenge nye dyr å jobbe med, sier hun.

Powered by Labrador CMS