Dårlig: Det er SiO som leverer kaffen til Seilduken spiseri ved KHiO. Arkivfoto: Håkon Benjaminsen

SiO-kaffen slaktes av studenter og eksperter

I en uhøytidelig undersøkelse av kaffekvaliteten ved ulike arbeidsplasser får kaffen ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO) slakt av testens fagekspert.

Publisert Sist oppdatert

Testen ble gjennomført av Aftenposten. Testens faglige ekspert, Stockfleths-barista og utdannet kokk Kaja Emilie Walsh, skjærer grimaser når hun smaker på KHiO-kaffen.

– Den er kjempebitter! Det er kun det harske jeg smaker. Her er ingen av smakene vi leter etter i kaffe. Og den smaker brent i tillegg. Det som redder den fra bunnkarakter, er presentasjonen og at den faktisk kan drikkes, sier Walsh til Aftenposten [](4).

Heller ikke studentene ved KHiO synes kaffen i kantinen er særlig god.

– Det er kjipt å betale for dette, sier Linn Olsson, student på Kunsthøgskolen i Oslo.

Ikke første gang

KHiO-spiseriet Seilduken driftes av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO), og var tidligere i år i hardt vær da Universitas omtalte [kvalitetsfall i kantinetilbudet](2).

– Vi kan like gjerne gå til Tim Wendelboes for langt bedre kaffe til nesten samme pris, sa Mertens den gang.

Status quo

En måned senere holder kaffekvaliteten på KHiO ifølge Aftenposten status quo.

Som svar på kritikken svarer direktør for SiO Mat & Drikke, Steffen Greff at «Kaffemaskinen som her er testet, er en ren traktemaskin som kun produserer filterkaffe fra Arabica bønner. Vi har faste rutiner for rens av maskinen som følges daglig, og i tillegg utføres jevnlige servicer på maskinen av maskinens leverandør.»

– Det er beklagelig at testeren gir slike tilbakemeldinger på vår kaffe, og på bakgrunn av denne testen har vi bedt om en ny tilstandsrapport og full service på maskinen, sier Greff.

SiO selger over en million kaffekopper i året: Slik påvirker kaffe kroppen din

Powered by Labrador CMS