Illustrasjon: Kristina Kvammen

Partilederne på pikken

Det ingen av Norges innbyggere vet er at den smukke partiledelsen for alle Norges partier brukte en søndag av valgkampen på fottur til landets nye høytstående stolthet – Trollpikken.

«Jeg opplever at,» sier Jonas Gahr Støre, «det er en viss sannsynlighet, i det minste en ganske betydelig mulighet, for at vi, dette brokete følget av partiledere, for de mest betydelige, og noen mindre betydelige partier, altså dere som går her, sammen med meg, vi-et altså, ikke det store vi-et, men det lille, vi ni, om ikke så altfor lenge er fremme».

Har du ikke stemt i dag?... Stem for faen!

Bak dressen til Jonas Gahr Støre titter en nikkerskledd Trygve Slagsvold Vedum opp. «Se! Den kua der kjenner jeg! Det er den beste mjølkekua i hele fylket» sier han og ler så det klinger mellom fjelltoppene.

«Vi vil ha Norge på sitt beste,» supplerer Erna Solberg. «Ja, det vil vi,» istemmer Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide i kor, mens Siv Jensen sprinter forbi i en anorakk dekorert med parfymeflasker. Ordene på flaske kan skimtes gjennom tåka: «slik bør det nære lukte». «Hei Jonas! Hei! Nå setter vi opp farta! Det er jeg som er sjefen nå!».

Les mer: Jonas Gahr Støre i fullt alvor

Ti meter bak rusler tre menn i ullgenser.

«Sånn er det, Bjørnar. Vil du være med på debatten, må du være med på dette,» sier Audun Lysbakken.

«Dette er konsekvensen av at vi lar velferdsprofitører suge til seg våre skattepenger,» raser Bjørnar Moxnes. «I dette området holder elvemuslingen Margaritifera margaritifera til. Den er rødlista,» sier Rasmus Hansson. «Velferdsprofitørene…» mumler Bjørnar Moxnes i skjegget mens vinden uler rundt dem. Poltikerne får øye på et omriss i tåka, noe stort og hardt ruver foran dem.

Dette har de ikke i Sverige!»

Fortroppen har stoppet opp. «Jeg opplever at vi, altså vi som er samlet her i dag, ikke Norge som helhet, det landet jeg snart blir statsminister for, men vi, her og nå, er fremme,» observerer Jonas Gahr Støre. Foran dressen hans skimter de en stor, fallisk steinformasjon.

«Framme på pikken!» roper Siv Jensen.

«Kan me ikkje kalle det for Trolltissen?» spør Knut Arild Hareide og smiler brydd.

«Hit kommer vel også velferdsprofitørene snart,» sier Bjørnar Moxnes.

Fikk du med deg denne? Hannah for president

«Hadde det ikke vært for kvinnelige gründere i omsorgsbransjen, så hadde det aldri blitt noe trollpikk. Det er jeg helt sikker på,» sier Trine Skei Grande.

«Vi vil ha Norge på sitt beste,» supplerer Erna Solberg.

«Vi også!» synger Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande tostemt.

Plutselig letter tåka, og en søyle av sol skinner rett i fjeset til en mysende Trygve Slagsvold Vedum»

Etter litt om og men kommer alle seg opp på Trollpikken. «Dette har de ikke i Sverige!» roper Siv Jensen mens hun knuffer seg frem. «Altså, ingen svenske tilstander, ikke skremme. Norge er kaldt nok som det er», sier en litt irritert Støre som har satt seg helt ytterst på pikken. «Sikkert velferdsprofitørenes skyld,» mumler Bjørnar Moxsnes litt lenger bak. Plutselig letter tåka, og en søyle av sol skinner rett i fjeset til en mysende Trygve Slagsvold Vedum. «Norge er tross alt blitt kåret til verdens lykkeligste land», sier Solberg med et smil og fisker opp et flagg fra tursekken. «Her Jonas, la oss gjøre som Hadia. Hun kan ikke lenger påstå at vi mangler sprut i denne valgkampen».

Powered by Labrador CMS