Beklager: Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe påtar seg all skyld for personvernfadesen på UiO. Her avbildet med viserektor Ragnhild Hennum (t.h.).personvernfadesen på UiO.

UiO legger seg flate

Nå lover Universitetet i Oslo at studentenes og de ansattes personvernopplysninger skal bli håndtert riktig. De kan fortsatt ikke svare på når endringene skal komme.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil først og fremst benytte denne muligheten til å beklage til både studenter og ansatte for det som har skjedd, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa Bjørneboe.

Hun understreker at Universitetet i Oslo nå er i ferd med å rette opp de feilene som ble avdekket i Universitas i forrige uke.

– Vi har nå tatt kontakt med distributøren av kortsystemene og regner med at de vil finne en rask og god løsning på saken, sier Bjørneboe.

Verken hun eller viserektor Ragnhild Hennum tør å gi noe tidspunkt for når de nye tiltakene vil være på plass.

– Det tar like lang tid å gjøre dette riktig som feil, og vi har ingenting å tjene på at disse rutinene ikke følges til punkt og prikke, sier Hennum til Universitas.

Ifølge UiO vil alle studenter som skaffer seg studentkort fra neste semester få et skriv som beskriver hvordan informasjonen fra kortleserne lagres og brukes.

[LES OGSÅ: BI får ny rektor.](1)

Usikkerhet rundt personvernombud

Forrige uke nektet UiO for at ordningen deres med eget personvern ikke hadde fungert. Nå er Hennum imidlertid mer usikker.

– Å si at denne løsningen har fungert optimalt når vi senere avdekker så store avvik blir feil, men jeg tror det ville fungert enda dårligere å ikke ha et personvernombud, sier Hennum.

UiO er ikke pliktet til å rapportere inn systemene sine for Datatilsynet som følge av at de har et eget personvernombud.

Hennum og Bjørneboe melder at også denne ordningen skal bli gjennomgått og forbedret i nærmeste fremtid.

– Ligger ansvaret for de feilene som er avdekket hos personvernombudet?

– Ansvaret er mitt.

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe

– Nei, ansvaret er mitt, sier Bjørneboe.

Fortsatt uklart

– Vil dere også ta en gjennomgang av hvordan annen personinformasjon blir forvaltet. For eksempel e-poster?

– Vi har foreløpig ikke gjort det, men vi vil absolutt gjøre det i nærmeste fremtid, sier Bjørneboe.

– Hvordan blir slik informasjon forvaltet i dag?

– Det er fortsatt noe uklart, men vi jobber med en utredning. Det er ingen grunn til å tro at personsensitive opplysninger har kommet på avveie, sier Bjørneboe.

[LES OGSÅ: To tidligere kreftsyke studenter måtte vente i flere måneder på stipendet fra Lånekassen.](2)universitas@universitas.no

Powered by Labrador CMS