Styrtrik: Kari Bø kan smykke seg med tittelen «byens rikeste rektor». Arkivfoto: Hans Dalane-Hval

Her er Oslos rikeste rektor

Kari Bø ved Norges Idrettshøgskole har byens desidert feteste rektor-bankkonto.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble skattelistene for 2014 offentliggjort. Rektor Kari Bø ved Norges Idrettshøgskole troner desidert øverst på listen over Oslos rikeste rektorer med nesten 6 millioner på bok.

Kvinner på topp

På andreplass finner vi en annen kvinne. Her følger rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen med hennes 1,7 millioner i formue. Dette er likevel et godt stykke unna Bø.

LES OGSÅ: Tjener mer enn statsministeren

I hælene på Skarpenes ligger rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, med en formue på 1,6 millioner. Han ligger også høyt oppe på inntekter med en inntekt på 1,7 millioner kroner.

Skattetoppen

På inntektstoppen ligger i midlertid Bjørn Jarle Hanssen, rektor ved Westerdals Oslo ACT. Han er den eneste rektoren med inntekt over 2 millioner. BI-rektoren følger på andreplass, mens Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo, er på tredjeplass med en inntekt på 1,6 millioner kroner. Disse rektorene er også de som bidrar mest til statskassen med skatt på mellom 7- og 800 000.

Kan kale seg millionær

Nederst på listen finner man Gerd Eva Valøen, rektor ved Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo, med en inntekt på rundt 400 000 og ligger med dette nederst på listen over hvem som betaler mest skatt. Til tross for dette kan Valøen likevel kalle seg millionær med 1 million kroner i formue.

Trond Blindheim, rektor ved Høyskolen Campus Christiania, rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og rektor Mari Sundli Tveit ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet kan ikke kalle seg millionærer, men ligger godt over gjennomsnittsinntekten med inntekter på mellom 1,3 millioner og 800 000 kroner.

Powered by Labrador CMS