GODE NYHETER: VT-leder Mari Berdal Djupvik og SiO-styreleder Fredrik Refsnes mener byrådsvedtaket er gode nyheter for studentene. FOTO: Martin Anders Dahl

Grønt lys for Bjørvika

Forslaget om bygging av studentboliger i Bjørvika fikk flertall i byrådet 17. februar.

Publisert Sist oppdatert

*Vedtaket lyder:*

  • «Byrådet bes i samarbeid med Oslo Havn KF, Hav Eiendom AS og Studentsamskipnadene om å tilrettelegge for at det etableres et betydelig antall studentboliger på tomtene som omkranser operaen i Bjørvika»

*Dette er saken:*

  • Venstres Ola Elvestuen fremmet i august 2009 forslag om å bygge studentboliger i Bjørvika.
  • Forslaget ble videreført av byutviklingskomiteen og vedtatt i byrådet 17. februar.
  • Politikerne som stemmer for studentboliger i området, argumenterer for at dette kan bidra til å gjøre bydelen Bjørvika mer levende

– Endelig får vi dette vedtaket som sikrer studentene boliger i Bjørvika. Studentboliger vil gjøre bomiljøet variert og mer livlig, sier Toril Berge, leder i Oslo Venstre.

Forslaget ble [fremmet i bystyret](1) for tre uker siden, og ble forrige uke vedtatt med 50 av 59 stemmer, hvor Fremskrittspartiet som eneste parti stemte imot.

Skal opp i styret

Styreleder i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) Fredrik Refsnes minner om at det er finansiering og politisk vilje som endelig avgjør om vedtaket kommer til å føre til bygging.

– Vi skal ta opp saken med styret i SiO denne uken. Vi skal der se om vi klarer å bygge boliger under vår pålagte kostnadsgrense per hybelenhet, sier han.

Han forteller at jo flere antall boliger, jo større sjanse er det for at SiO kan bygge. SiO vil budsjettere med mellom 500-600 hybelenheter i Bjørvika.

– Ennå vet vi ikke hvor mange hybelenheter det er snakk om, eller hva «et betydelig antall» i byrådets forslag egentlig vil si, sier Refsnes.

Han forteller at når det kommer til totalprisen på hele prosjektet, handler det om å få flere med på laget om visjonen om studentboliger.

– Vi vet ennå ikke hva tomteprisen vil bli. Én samskipnad kan for eksempel ikke betale 250 millioner. Så det er fortsatt en vei å gå, sier Refsnes.

Men han synes at vedtaket i byrådet er veldig gode nyheter.

– Seier for studentpolitikerne

– Dette er et sterkere vedtak enn hva man har hatt før, sier Mari Berdal Djupvik, leder i Velferdstinget (VT).

Hun beskriver vedtaket som en seier for studentpolitikerne og roser Venstres arbeid for vedtaket. Berdal Djupvik forteller at VT vil gå i møte med alle partiene i kommunen. VT skal sørge for at SiOs planer om finansiering og organisering blir hørt, og at det skal tilrettelegges for studentboliger.

– Slike kommunale vedtak kan fort bli papirvedtak som politikerne ikke jobber hardt for. Men det vil vi ikke tillate, sier Mari Berdal Djupvik i Velferdstinget.

Powered by Labrador CMS