SINT: Angelique Awa, leder i Afrikansk studentforening, er opprørt over afrikanske studenter som brukte søndagen på å sitte hjemme.

– En skam

Lederen i Afrikansk studentforening er skuffet over at foreningens medlemmer ikke involverte seg i søndagens TV-aksjon.

Publisert Sist oppdatert

– Her forventer vi at nordmenn skal engasjere seg i kampen mot fattigdom, og så sitter vi selv hjemme i sofaen når vi har mulighet til å hjelpe våre egne. Jeg er sint, og forstår det ikke, sier Angelique Awa (26), leder i Afrikansk studentforening.

Hun hadde ventet at mange av de rundt 100 medlemmene i foreningen ville melde seg som bøssebærere til årets TV-aksjon til inntekt for Leger uten grenser. I stedet møtte kun to medlemmer opp på Chateau Neuf søndag ettermiddag, deriblant hun selv.

– Jeg håper virkelig at de som ikke hadde meldt seg på lista til Blindern var ute og gikk i sine nærområder. Men jeg tviler på det. Av de jeg har hatt kontakt med etterpå, har alle sagt at de enten var opptatt med å lese eller jobbe, sier hun.

Null respons

Awa syns foreningen burde ha stilt mannsterkt.

– Som afrikaner følte jeg at vi her hadde både en plikt og en mulighet til å vise solidaritet med våre egne folk, og være med og hjelpe til i kampen mot utbredte sykdommer som malaria og tuberkulose i Afrika. Men vi var ikke tilstede for å vise solidaritet. Jeg syns det er en skam.

På forhånd hadde hun oppmuntret medlemmene til å melde seg som bøssebærere. Responsen var øredøvende taushet.

– Jeg sørget for å sende mail til alle foreningsmedlemmene, samt sende meldinger til de jeg kjenner best. Ingen svarte, sier hun, og legger til at et engasjement burde vært uproblematisk.

– Jobben tar to timer, og selv fikk jeg inn rundt1000 kroner på den tiden. Tenk på hva det kunne vært, om alle de av oss som virkelig burde ha en grunn til å vise solidaritet hadde stilt opp.

Awa ønsker ikke å henge ut foreningsmedlemmene, men er trist over å se så lite engasjement.

– Det er mulig jeg er for hard mot våre medlemmer, men samtidig er jeg utrolig skuffet over så mange er helt uinteressert i å hjelpe sine egne. Vi skulle vært der og hjulpet, sier hun.

Powered by Labrador CMS