Sulten? Dagligvarehandelen på Frederikkeplassen er stedet å kjøpe påfyll for mange.

Dette spiser Blindern-studentene en gjenåpnet høst

Et semester med studenter på universitetene gjør godt for driften av institusjonen Bunnpris Blindern, og like godt gjør det for studenters mager. Hva fyller de dem med?

Publisert Sist oppdatert

Tradisjon tro skal har Universitas fått innsyn i et av de helligste dokumenter. Det er hverken tidligere eksamensoppgaver eller kollokvienotater. Her er oversikten over de mest solgte varene på Bunnpris Blindern dette semesteret (se lista nederst i saken).

Før vi trer inn i høytiden med den søte typen sort i glasset, salig blandet med mandler og rosiner, skal vi ikke glemme drivstoffet vi sverger til alle andre dager i året.

I hjertet av butikken banker kaffeautomatene som hittil i år har pumpet ut 19.831 kaffekopper. De har fylt oss opp med koffein og en illusjon om at effektiviteten vil øke i takt med dens virkning. Bunnpris er fremdeles ingen kafé, men hvert år går det mest av det sorte gullet.

I godt selskap på toppen av lista troner en billig børek eller salat fra den kulinariske baren. Det er betryggende å se at studentene ikke lar kostholdet gå helt i glemmeboka. Likevel erstattes målet om fem om dagen med mål om antall sider for dagen, og studentene nøyer seg bare med en banan.

Les også: Din guide til lesesaler

Salgstriks #1: ta dem på sitt svakeste

Ingen patosfylt gateselger fra Leger uten grenser kan skrape ut de siste kronene på kontoen, slik tilbudene på Bunnpris kan. Strategisk plassert ved utgangen av butikkens labyrint, lyser de gule salgsskiltene deg i fjeset som en soloppgang.

På randen av ditt tredje sammenbrudd dette semesteret, er det ikke noe som virker mer stimulerende på sentralnervesystemet enn en peanøttkubbe til ti kroner, penger på bok eller ei. Den får en gjev syvendeplass.

Snus i kjeften og redbull i hånda

Blindernstudentene har for lengst stumpet røyken, og duoen kaffe og sigg tapte (heldigvis) for forskningen.

Men snusen fant sin vei til lesesalene, og der har den forblitt. Tre år tilbake var det imidlertid hele ti typer snus å finne på lista. I år finner vi bare én.

Den er fremdeles i sin hvite porsjon, så du i det minste kan smile pent når tannkjøttet har svunnet hen. Og mens nikotinen og koffeinen treffer, tilføyes et tredje element til treenigheten av effektivitet: energiske, sukkerfrie drikkevarer. Pepsi max, redbull og iskaffer uten sukker er alle representert på lista.

Bæreposen av plastikk er i år som i fjor i toppsjiktet. Redbull får du plass til i lomma og wienerbrødet kan du ta i kjeften.

Heller en sirkel av liv enn kosthold

Topp 50 levner ingen tvil. Her er karbohydrater, aspartam og sjokk av blodsukker som garanterer stagnasjon. Mens vi glemte kostholdssirkelen, oppstod en ny sirkel. Den går mellom lesesalen og dagligvarehandelen for påfyll av både sjelelig og mettende innhold.

Ukeshandelen og medbrakt lunsj er draumen vi slutta å bære på for lengst. Likhetene med tidligere års lister gir for det meste utslag i hva som var på salg. Det viser i det store bildet tre ting: studenter er blakke, de driter i hva de spiser så lenge det metter, og de elsker kaffe.

Les også: Klaget utesteder inn til Diskrimineringsnemnda. Dom: Alders­grenser er ulovlig

Kjør da

Studenter er en snodig gruppe og tilsynelatende vanskelig å definere. Kan de større linjene trekkes med en salgsrapport som utgangspunkt? Ja.

Der andre får stipend under en pandemi, får vi lån. Der andre får støtte til strømregninga får vi velmenende ord. Vi lokkes til politiske partier med lovnader om økt studiestøtte, men lovnadene viste seg å inneholde like mye substans som en ciabatta inneholdt næring.

50 mest kjøpte varer dette høstsemesteret

1. Kaffekopp

2. Bæreposer

3. Børek

4. Salatbar

5. Bananer

6. Pepsi max 0,5 l

7. Peanøttkubbe

8. Red bull sukkerfri

9. Wienerbrød

10. Powerking zero energidrikk

11. Coca cola uten sukker 0,5 l

12. Powerking energidrikk

13. Red bull

14. Horn med ost og skinke

15. Berlinerbolle med bringebærfyll

16. Focaccia med tomat

17. Litago sjokolade

18. Iskaffe cappucino

19. Kinder bueno

20. Iskaffe mocca

21. Berlinerbolle med vanilje

22. New energy

23. Coca cola 0,5 l

24. Imsdal

25. Ostebaguette

26. Grove kaisersemler

27. Flerkorn rundstykker

28. Muffins milk chocolate

29. Iskaffe cappuccino uten sukker

30. Extra sweetmint

31. Iskaffe salty caramel uten sukker

32. Iskaffe latte uten sukker

33. Epok no1 Ice Blue Intense

34. Fruktilurer mix fra haribo

35. Turklenning sukker&kaner

36. Havrerundstykker

37. Myk sjokolade

38. Ciabatta

39. Muffin double chocolate

40. Horn med ost og skinke

41. Mellombar sjokolade & krisp

42. Red bull yellow edition

43. Milk chocolate cookie 4 pk

44. Gourmetrundstykker

45. Iskaffe mocha uten sukker

46. Sure fruktilurer fra Haribo

47. Kaisersemler

48. Extra spearmint

49. Smash

50. Mellombar kokos & sjokolade

Powered by Labrador CMS