RYKKER OPP: Fredrik Refsnes blir ny hovedstyreleder i SiO.

Refsnes ny styreleder i SiO

Mannen som skal styre dine velferdsgoder neste år heter Fredrik Refsnes.

Publisert Sist oppdatert

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO)

  • Tar seg av velferdsbehovene til alle studenter tilknyttet Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI Oslo, Kunsthøgskolen i Oslo, Norges Musikkhøgskole, Veterinærhøgskolen, Idrettshøgskolen, Menighetsfakultetet, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Akupunkturhøgskolen.
  • Finansieres gjennom semesteravgift og statsstøtte.
  • Besørger blant annet kantiner, idrettstilbud, studentboliger, bokhandel, barnehage, helsetjenester.

På mandag valgte Velferdstinget den nåværende nestlederen i styret til Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) til hovedstyreleder for 2010.

Refsnes tror 2010 vil bli et spennende år for SiO, særlig med tanke på sammenslåingen med Oslo- og Akershushøgskolenes studentskipnad (OAS).

– Det nærmer seg en avgjørelse i begge de to styrene, og et vedtak om gjennomføring av sammenslåingen vil bli tatt nå mot tampen av året. Det finnes en del ulikheter i de to virksomhetene, og det vil derfor være nødvendig å ta flere små steg om gangen.

Refsnes har jobbet i studentpolitikken i flere år. Han var leder for Velferdstinget i 2008, og har vært nestleder i SiOs hovedstyre i år.

Nye boliger og større synlighet

Refsnes har to hjertesaker som han vil jobbe for i året som kommer:

– Jeg er spesielt opptatt av å få bygget flere nye studentboliger, og å sikre synlighet og åpenhet i SiO.

Når det gjelder studentboligprosjektet i Bjørvika, presiserer han at det står på politisk vilje, og at SiO er avhengig av å få med andre på spleiselaget.

Refsnes tror heller ikke det blir aktuelt å øke semesteravgiften, som har stått stille siden 2002.

– SiO ønsker heller å omprioritere internt enn å øke semesteravgiften. Dette er selvsagt en sak for studentdemokratiet, men jeg tror ikke det blir aktuelt med en økning i første omgang.

Gravplass?

Det er en gjennomgående trend blant Oslos studentpolitikere at vervet som styreleder for SiO er en slags siste skanse før de trekker seg tilbake fra studentpolitikken for godt. Dette har var tilfellet med Egil Heinert i 2008, og nå også Gjengaar.

– Nå har jeg vært aktiv i studentpolitikken siden 2005, og det jeg ikke har fått gjort til nå må noen andre ta tak i. Vi må la neste generasjon få arbeidsro, og jeg vil ikke være en slags syvende far i huset som dikterer hvordan andre skal styre, sier Gjengaar.

Planen hans videre er å få skrevet ferdig masteroppgaven om samfunnsansvar i bedrifter.

– Jeg vil også prøve å gå ned de ti kiloene jeg har lagt på meg i året som styreleder, sier Gjengaar lattermildt.

Når Universitas konfronterer Refsnes med trenden om styreledervervet i SiO som siste post for studentpolitikerne, blir den påtroppende lederen mer smigret enn overrasket.

– Dette er jo et ansvarsfullt verv som krever god erfaring rent studentpolitisk, og jeg ser på det som en stor tillitserklæring å ha blitt valgt.

Powered by Labrador CMS